ΟΛΜΕ: Έρχεται δύσκολος χειμώνας για την εκπαίδευση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΛΜΕ: Έρχεται δύσκολος χειμώνας για την εκπαίδευση

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το ΔΣ της ΟΛΜΕ για τα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν στον κλάδο της εκπαίδευσης

Δύσκολος προμηνύεται ο φετινός χειμώνας για τον κλάδο της εκπαίδευσης με τον πληθωρισμό την ενεργειακή κρίση αλλά και την πανδημία να συνθέτουν ένα δύσκολο σκηνικό σύμφωνα με την ΟΛΜΕ.

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας το πρωί της Τρίτης 11 Οκτωβρίου προχώρησε σε συνέντευξη Τύπου όπου ο πρόεδρος Νικηφόρος Κωνσταντίνου ανέφερε πως  οι εκπαιδευτικοί ενώ «έβαλαν πλάτη» τα χρόνια της πανδημίας, «αυτό δεν εκτιμήθηκε ουσιαστικά από την Πολιτεία».

Επεσήμανε δε ότι αυτήν τη στιγμή, ένας νεοπροσληφθείς εκπαιδευτικός αμείβεται με 100 ευρώ λιγότερα από τον κατώτατο μισθό που λαμβάνει ένας ανειδίκευτος εργάτης.

Αύξηση των μισθών των εκπαιδευτικών στα όρια του πληθωρισμού ζητάει η ΟΛΜΕ καθώς και να βρεθούν λύσεις για την στέγαση των αναπληρωτών που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρό πρόβλημα ειδικά σε περιοχές με αυξημένο τουρισμό.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ τόνισε, επίσης, ότι παρά την έγκαιρη πρόσληψη αναπληρωτών, τα προβλήματα στις τοποθετήσεις τους είναι πολλά, αφού  τοποθετούνται σε σχολεία απευθείας από το υπουργείο και όχι από τις οικείες διευθύνσεις, με αποτέλεσμα αυτήν τη στιγμή σε άλλα σχολεία να πλεονάζουν εκπαιδευτικοί και σε άλλα να υπάρχουν κενά.

Πάραλληλα εκφράστηκε ο μέγας προβληματισμός σχετικά με την απουσία μέτρων κατά της πανδημίας και την αντιμετώπιση ζητημάτων που θα προκύψουν σίγουρα λόγω της ενεργεαικής κρίσης.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Κωνσταντίνου, αυτήν τη στιγμή οι δήμοι είναι εκείνοι που διαχειρίζονται τα κονδύλια με τα οποία τα σχολεία πληρώνουν τους λογαριασμούς τους και υπάρχουν καθυστερήσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα γινόταν σωστότερη διαχείριση εάν τα σχολεία είχαν την άμεση διαχείριση των πληρωμών ρεύματος και θέρμανσης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr