Ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρία των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας – Τι αναφέρουν σε ανακοίνωση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρία των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας – Τι αναφέρουν σε ανακοίνωση

ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στο Γ.Ν.Χαλκίδας, δίνουμε καθημερινά μια άνιση μάχη χωρίς τα απαραίτητα όπλα, λένε οι εργαζόμενοι

Ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρία των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας η οποία πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του Νοσοκμείου.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος των Εργαζομένων:

ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στο Γ.Ν.Χαλκίδας, δίνουμε καθημερινά μια άνιση μάχη χωρίς τα απαραίτητα όπλα για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά όσους χρειάζονται τη βοήθειά μας, αλλά και χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για εμάς τους ίδιους. Έχουμε ξεπεράσει τα όριά μας προκειμένου να βγουν οι βάρδιες και οι εφημερίες αφού οι ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό είναι απίστευτα τεράστιες!

Τι κι αν λειτούργησε ΜΕΘ Covid-19, ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό της είναι ανεπαρκές για τις συγκεκριμένες κλίνες και το ιατρικό προσωπικό, στην πλειοψηφία του, μη εξειδικευμένο;

Τι κι αν δημιουργήθηκε κλινική Covid-19 μέσα σε μια νύχτα, χωρίς γιατρό με αποκλειστική ευθύνη για τη δεδομένη κλινική και ελλιπές  νοσηλευτικό προσωπικό;

Τι κι αν τα ΤΕΠ έχουν το πλεονέκτημα να δέχονται μεγάλο όγκο ασθενών, ενώ δουλεύουν με οριακό ιατρικό προσωπικό, αποσπάσεις από ΚΥ και ανύπαρκτες εφεδρείες σε συνθήκες πανδημίας;

Τι κι αν οι καθαρίστριες έχουν κυριολεκτικά πάρει φωτιά και τρέχουν πανικόβλητες να προλάβουν να απολυμάνουν και να καθαρίσουν, καταδικασμένες όχι μόνο με ανύπαρκτο χρόνο αλλά και ανύπαρκτο χώρο για να πάρουν μια ανάσα!

Μπορεί το περιτύλιγμα του νέου νοσοκομείου να είναι αστραφτερό, όμως το περιεχόμενο του πάσχει ΄΄βαρέως΄΄, όπως πάσχει γενικότερα η δημόσια υγεία.

Η κυβέρνηση έχει απύθμενο θράσος….Άφησε 8 ολόκληρους μήνες ανεκμετάλλευτους, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, χωρίς επείγουσα ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας με το απαραίτητο προσωπικό, χωρίς τα αναγκαία προληπτικά μέτρα αποφυγής διασποράς της νόσου…...

Προσπαθεί να μας ρίξει στάχτη στα μάτια πως όλα βαίνουν ικανοποιητικά προβάλλοντας τις ελαχιστότατες προσλήψεις που έγιναν και τις συνεχείς μετακινήσεις ως επίτευγμα! Λες και δε ζούμε όλοι μας καθημερινά το φόβο την αγωνία την αβεβαιότητα πως ο χώρος εργασίας μας μετατρέπεται σε υγειονομική βόμβα έτοιμη να εκραγεί….

Φτάνει πια η κοροϊδία! Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε οργανωμένα για την υγεία τη δική μας και των παιδιών μας! Για τη ζωή που πραγματικά δικαιούμαστε!

Αποτίουμε φόρο τιμής στους 11 νεκρούς υγειονομικούς.
Ενώνουμε τις προσευχές μας για τους διασωληνωμένους συναδέλφους μας στις ΜΕΘ.
Συμπαραστεκόμαστε στον συνάδελφο, απεργό πείνας, Λάμπρο Τσάπαλη, τραυματιοφορέα του Π.Γ.Ν.Λάρισας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την επαρκή στελέχωση του Γ.Ν.Χ με επείγουσες διαδικασίες. Μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων με ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Ουσιαστικά μέτρα προστασίας και συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ.
Άμεση καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων σε όλους. Αυξήσεις στους μισθούς και επαναφορά του 13ου και 14 ου μισθού με ανάκτηση όλων των απωλειών.
Ενίσχυση της ΠΦΥ με τις αναγκαίες προσλήψεις και τις κατάλληλες υποδομές.
Επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας και ένταξή τους στον κρατικό σχεδιασμό
για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία χωρίς καμία επιχειρηματική δράση

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr