Ολυμπιακοί Αγώνες: Συναγερμός στο Τόκιο! Στο… κόκκινο τα κρούσματα και νέο αρνητικό ρεκόρ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Συναγερμός στο Τόκιο! Στο… κόκκινο τα κρούσματα και νέο αρνητικό ρεκόρ

Μεγάλη είναι η ανησυχία που επικρατεί στο Τόκιο, καθώς για ακόμη μια ημέρα τα κρούσματα έσπασαν κάθε ρεκόρ.

Την ώρα που οι Ολυμπιακοί Αγώνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, η τοπική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα 4.058 νέα κρούσματα κορονοϊού.

Ο συγκεκριμένος αριθμός δεν είναι μόνο ο μεγαλύτερος αριθμός από τότε που ξεκίνησε η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, αλλά αποτελεί και νέο ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας.

Η εξάπλωση του ιού στην ιαπωνική πρωτεύουσα συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία, καθώς παρατηρείται αύξηση της διασποράς τις τελευταίες ημέρες και μάλιστα τα νοσοκομεία της πόλης κάνουν ετοιμασίες για την περίθαλψη νέων περισσότερων ασθενών.

Να θυμίσουμε ότι η Ιαπωνία παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο, ενώ την επεκτείνει και σε άλλες περιοχές. Περιορισμοί επιβάλλονται σε περιοχές γύρω από την πρωτεύουσα καθώς και στην Οζάκα. Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα προειδοποίησε πως οι λοιμώξεις αυξάνονται με ρυθμούς άνευ προηγουμένου, καλώντας τη χώρα να παρακολουθήσει τους αγώνες από το σπίτι. Η αύξηση των νέων κρουσμάτων ωθείται σε μεγάλο βαθμό από τη μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα.

«Εάν η αύξηση των λοιμώξεων δεν σταματήσει, οι περιπτώσεις με σοβαρά συμπτώματα θα αυξηθούν και το σύστημα υγείας μπορεί πιθανώς να δεχτεί περαιτέρω πίεση» είπε ο Σούγκα. Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας, Νοριχίσα Ταμούρα, προειδοποιούσε πως η χώρα έχει εισέλθει σε μια νέα, «εξαιρετικά τρομακτική» φάση της πανδημίας. «Νομίζω πως οι άνθρωποι δεν μπορούν να δουν στο μέλλον και, ανησυχώντας για το πόσο θα κρατήσει αυτή η κατάσταση, βρίσκουν ανυπόφορο το ότι δεν μπορούν να επιστρέψουν στην καθημερινή ζωή τους» είπε, σύμφωνα με το Reuters.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr