Οπαδική βία: Τη Δευτέρα η ανακοίνωση των αποφάσεων της διυπουργικής
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οπαδική βία: Τη Δευτέρα η ανακοίνωση των αποφάσεων της διυπουργικής

Ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η ευρεία διυπουργική σύσκεψη που έχει συγκαλέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την οπαδική βία, με αφορμή τα επεισόδια στου Ρέντη και τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού.

Η σύσκεψη έληξε, αποφάσεις ελήφθησαν, ωστόσο τα στόματα των κυβερνητικών στελεχών παραμένουν ερμητικά κλειστά, μέχρι τη Δευτέρα, που θα κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό έγινε με την συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη, τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, τους υπουργούς Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου, Άκη Σκέρτσο και τον υφυπουργό Γιάννη Μπρατάκο.

Ενδεικτικό της σπουδαιότητας της διυπουργικής, είναι το γεγονός ότι είχε προσκληθεί καιο διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Στο τραπέζι έπεσαν όλες οι επιλογές ακόμη και πολύ σκληρές, όπως έγραψε νωρίτερα το iefimerida.gr. «Όλα είναι στο τραπέζι αυτή τη στιγμή» διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές ως προς τα μέτρα που εξετάζονται. Υπάρχουν προτάσεις για δύσκολες και σκληρές αποφάσεις σε μία προσπάθεια να χτυπηθεί το φαινόμενο στη ρίζα, σύμφωνα με αυτούς που τις εισηγούνται. Ανοιχτό αφήνουν το ενδεχόμενο ακόμα και για διεξαγωγή των αγώνων σε όλα τα αθλήματα χωρίς φιλάθλους έως το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Επίσης στο τραπέζι είναι η πρόταση για απόσυρση της αστυνομίας από τα γήπεδα. Βεβαίως, υπάρχουν και πιο ψύχραιμες προσεγγίσεις που βασίζονται στην άποψη ότι δεν πρέπει «μαζί με τα ξερά να καούν και τα χλωρά».

Κυβερνητικό στέλεχος θύμιζε χθες ότι το καλοκαίρι, μετά την δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, στην σύσκεψη με τους προέδρους των μεγάλων ΠΑΕ και την ηγεσία της ΟΥΕΦΑ ο κ. Μητσοτάκης είχε χαρακτηρίσει τα μέτρα που είχε ανακοινώσει τότε η κυβέρνηση ως μία δυνητική διαδικασία που θα προσαρμόζεται ανάλογα τις εξελίξεις, προϊδεάζοντας με αυτόν τον τρόπο ότι το Μέγαρο Μαξίμου είναι έτοιμο για δραστικές αποφάσεις. Ακόμη είναι ανοικτό εάν θα γίνουν σήμερα οι σχετικές ανακοινώσεις μετά την κλειστή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ή την Δευτέρα.

Π. Μαρινάκης: Ο Μητσοτάκης και η κυβέρνηση θα λάβουν αποφάσεις που κάποιοι φοβούνταν επί δεκαετίες

Κυβερνητικά στελέχη προϊδεάζουν για τολμηρές αποφάσεις. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά: «Αντιλαμβανόμαστε την οργή και δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Ο Πρωθυπουργός είχε πει τον Αύγουστο ότι όλα αυτά είναι δυναμικά, εφόσον παρατηρηθεί έξαρση. Θέλουμε να προστατεύσουμε τους ανθρώπους που εργάζονται, τους ανθρώπους που είναι γύρω από τον αθλητισμό, τους φιλάθλους που θέλουν να πάνε με τις οικογένειές τους να δουν τον αγώνα»

Με αφορμή μάλιστα την σημερινή σύσκεψη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι θα πρέπει «να περιμένουμε έναν Πρωθυπουργό και μία κυβέρνηση που δεν μασάει τα λόγια του και εφαρμόζει αποφάσεις που κάποιοι φοβόντουσαν να εφαρμόσουν για δεκαετίες».

Γεωργιάδης: Δεν πάει άλλο με την οπαδική βία -Ο Μητσοτάκης είναι πολύ αποφασισμένος, θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα

Και ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης (επίσης στον ΣΚΑΪ) αφού εξέφρασε την συμπαράστασή του στον αστυνομικό επεσήμανε: «Έχω εμπιστοσύνη στον Πρωθυπουργό ότι θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα. Ο Μητσοτάκης είναι πολύ αποφασισμένος, η κοινωνία λέει δεν πάει άλλο», είπε ο κ. Γεωργιάδης για να προσθέσει ότι εξαιτίας του γεγονότος αυτού «ο Μητσοτάκης είναι σκασμένος. Αισθάνεται το βάρος της ευθύνης της ζωής αυτού του παιδιού και των υπολοίπων αστυνομικών».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr