Οργή για τουρίστες στη Ρόδο: Έκλεψαν τεράστια ελληνική σημαία και έγραψαν συνθήματα κατά της Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οργή για τουρίστες στη Ρόδο: Έκλεψαν τεράστια ελληνική σημαία και έγραψαν συνθήματα κατά της Ελλάδας

Πώς και γιατί ξήλωσαν την ελληνική σημαία από τον ιστό στο Χαράκι της Ρόδου

Πώς και γιατί ξήλωσαν την ελληνική σημαία από τον ιστό στο Χαράκι της Ρόδου – Την πήραν μαζί τους στο ξενοδοχείο αλλά τους εντόπισαν από τις κάμερες ασφαλείας – Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν – Ανάστατη η τοπική κοινωνία.

Συνελήφθησαν αργά το μεσημέρι της Παρασκευής (22-07-2022) στο πλαίσιο του αυτοφώρου και οδηγήθηκαν το βράδυ της ίδιας ημέρας ενώπιον της Εισαγγελέως Υπηρεσίας, τρείς 20χρονοι Ολλανδοί κατηγορούμενοι για προσβολή εθνικού συμβόλου και κλοπή.

Η έρευνα ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης από αστυνομικούς του ΑΤ Αρχαγγέλου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Κρατικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου με αφορμή την αφαίρεση της ελληνικής σημαίας 28 τετραγωνικών μέτρων που υψώθηκε πριν από 3 ημέρες στο μεσαιωνικό φρούριο «Φερακλός» ή «Φαρακλενόν Κάστρο», που βρίσκεται σε ύψος 85 μέτρων με θέα το Χαράκι στην ανατολική ακτή του νησιού της Ρόδου.

Επρόκειτο για μια συμβολική κίνηση – πρωτοβουλία του ερμηνευτή Γιώργου Γιαννιά, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τη Μαλώνα. Η σημαία ξηλώθηκε, ωστόσο λίγες ώρες μετά.

ενδιαφέρον των αστυνομικών αρχών είναι ότι οι δράστες έκοψαν το σχοινί και προκάλεσαν φθορές και στον ιστό ενώ άφησαν ένα προκλητικό μήνυμα κατά της χώρας μας στην αγγλική γλώσσα.

Δείτε την ανάρτηση της κυρίας Λαμπρινής Μόσχου στο Facebook:

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr