Οργή στη Χαλκιδική: Έκαναν έξωση σε ανάπηρο ηλικιωμένο – Ήταν εγγυητής του άνεργου γιου του
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οργή στη Χαλκιδική: Έκαναν έξωση σε ανάπηρο ηλικιωμένο – Ήταν εγγυητής του άνεργου γιου του

Ένα απάνθρωπο περιστατικό έλαβε χώρα στα Φλογητά Χαλκιδικής, καθώς με τη συνδρομή ισχυρής αστυνομικής δύναμης, έγινε έξωση σε έναν 81χρονο ανάπηρο άνθρωπο.

Το σπίτι του ηλικιωμένου στη Χαλκιδική εκπλειστηριάστηκε με αποτέλεσμα ο να ξεσπιτωθεί τον περασμένο Δεκέμβριο για 150.000 ευρώ, λόγω χρεών σε δάνειο.

Το δάνειο ήταν του γιου του, ο οποίος έμεινε άνεργος και δεν μπορούσε να καλύψει τις δόσεις με αποτέλεσμα ο 81χρονος πατέρας του να μείνει άστεγος καθώς ήταν εγγυητής.

Φορείς και πλήθος πολιτών απέτρεψαν δύο φορές την έξωση, αλλά δικαστικός επιμελητής και Αστυνομία παρενέβησαν χθες το πρωί της Πέμπτης (4/5) και πέταξαν έξω τον 81χρονο, τη σύζυγό του και την άνεργη κόρη τους που συντηρούνται με μοναδικό εισόδημα τη σύνταξή του.

Στο νοσοκομείο με προβλήματα υγείας νοσηλεύεται και ο εγγονός του που επίσης έμενε μαζί τους.

«Αυτό είναι το σπίτι μου, το φτιάχνω από τότε που ήμουν 29 χρονών. Είμαι ανάπηρος με σοβαρά προβλήματα υγείας και δεν έχω πουθενά να πάω. Πώς να φύγω και πού να πάω», είχε πει ο ηλικιωμένος, με τη δήλωσή του να προκαλεί θλίψη και οργή στη κοινή γνώμη.
Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ο δικαστικός επιμελητής, με την προστασία της Αστυνομίας και τη συνδρομή κλειδαρά, άλλαξε τις κλειδαριές και δεν τους επέτρεψε να πάρουν ούτε τα πράγματα τους.

«Ηρθαν πρωί πρωί, άρπαξαν τον πατέρα μου, τον έβγαλαν έξω και άλλαξαν αμέσως τις κλειδαριές. Το αναπηρικό του καροτσάκι ήταν αφόρτιστο και δεν τον άφησαν να πάρει ούτε καν τον φορτιστή! Ούτε τα ρούχα μας, τίποτε… Ηταν τόση η αγωνία τους να μας βγάλουν έξω, που έχασαν το κλειδί από την καινούργια κλειδαριά και μετά απ’ αυτά την άλλαξαν δεύτερη φορά» δήλωσε στην Εφημερίδα των Συντακτών η κόρη του Αναστασία.

Στο πλευρό της οικογένειας βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής την Μαίρη Αδαμίδου, υποψήφια βουλευτή στη Χαλκιδική, η οποία κατήγγειλε το περιστατικό.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr