Όταν η φύση έχει κέφια: Κεραυνός αγκαλιάζεται από ουράνιο τόξο και το ηλιοβασίλεμα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όταν η φύση έχει κέφια: Κεραυνός αγκαλιάζεται από ουράνιο τόξο και το ηλιοβασίλεμα

Ζώντας σε απόσταση αναπνοής από τα βουνά Blue Ridge της Βιρτζίνια, ο φωτογράφος Jason Rinehart είναι τυχερός που έχει ένα τόσο εντυπωσιακό τοπίο μπροστά στα μάτια του.

Ζώντας σε απόσταση αναπνοής από τα βουνά Blue Ridge της Βιρτζίνια, ο φωτογράφος Jason Rinehart είναι τυχερός που έχει ένα τόσο εντυπωσιακό τοπίο μπροστά στα μάτια του.

Αυτό είναι κάτι που του επέτρεψε να βελτιώσει τις ικανότητές του στη φωτογράφηση καταιγίδων με την πάροδο των ετών και έχει γίνει αρκετά έμπειρος στο να γνωρίζει ποιες καιρικές συνθήκες θα του αποφέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Πρόσφατα, αυτή η εμπειρία του απέδωσε καρπούς όταν κατάφερε να φωτογραφίσει έναν κεραυνό με τέλειο κέντρο κάτω από ένα διπλό ουράνιο τόξο. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η όλη σκηνή συνέβη στο ηλιοβασίλεμα.

Το αποτέλεσμα είναι μια ονειρική εικόνα όπου τα ουράνια τόξα μοιάζουν με καμπαναριά που παγιδεύουν τον κεραυνό. Ο ροζ και μοβ ουρανός απλώς ενισχύει τη μαγική αίσθηση της φωτογραφίας, η οποία προέκυψε επειδή ο Rinehart ήξερε πώς να μελετήσει τις προβλέψεις του καιρού.

Ο φωτογράφος επέστρεφε στο σπίτι του και παρακολουθούσε τους χάρτες ραντάρ όταν παρατήρησε ότι μια καταιγίδα που κατευθυνόταν προς το μέρος του θα χτυπούσε την περιοχή ακριβώς κατά τη δύση του ηλίου. Αφού σταμάτησε στο σπίτι του για να πάρει τον εξοπλισμό του, κατευθύνθηκε στο αγαπημένο του σημείο στα βουνά Blue Ridge και, σίγουρα, οι προβλέψεις του βγήκαν σωστές.

«Η βροχή σταμάτησε πάνω στην ώρα, καθώς αυτό το απίστευτο ουράνιο τόξο άρχισε να σχηματίζεται ακριβώς μπροστά μου. Ετοίμασα γρήγορα την Canon 6d, το Sigma 14-24 με ένα φίλτρο ND έξι στάσεων Hadia rear mount και άρχισα να φωτογραφίζω σε συνεχή λειτουργία, όπως κάνω σε όλες τις φωτογραφήσεις αστραπών μου», λέει στο My Modern Met.

«Ήξερα αμέσως, καθώς το ουράνιο τόξο άρχισε να μεγαλώνει στον ουρανό, ότι επρόκειτο για κάτι πολύ ξεχωριστό. Έχω απαθανατίσει ουράνια τόξα και στο παρελθόν στον αυτοκινητόδρομο, αλλά ποτέ ένα τόσο φωτεινό και ζωντανό. Το χρώμα ήταν κάτι που έπρεπε να παρακολουθήσεις και σου κόβει την ανάσα. Ως φωτογράφος, το να ξέρεις ότι απαθανατίζεις κάτι τόσο ξεχωριστό είναι ένα αρκετά απερίγραπτο συναίσθημα. Θέλω να πιστεύω ότι σε τέτοιου είδους περιστάσεις και στιγμές, τα λόγια είναι περιττά, επειδή η εικόνα λέει πλέον την ιστορία».

Αν και ο Rinehart ήταν ήδη περισσότερο από ικανοποιημένος με αυτό που είχε δει, κάτι πολύ ιδιαίτερο συνέβη στη συνέχεια. «Αυτός ο κεραυνός έπεσε ακριβώς από τον ουρανό τόσο τέλεια πλαισιωμένος μέσα σε αυτό το όμορφο ουράνιο τόξο», θυμάται, «και το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να χαμογελάσω μόλις άκουσα το κλείστρο μου να σταματά, γνωρίζοντας ότι μόλις είχα απαθανατίσει ακριβώς αυτό στο οποίο είχα αφιερώσει τόσο πολύ χρόνο και ενέργεια».

Για τον φωτογράφο, η εικόνα είναι ένα εξαιρετικό πεδίο της για να αποκτήσει κανείς γνώση του περιβάλλοντος και κάτι που αποδίδει καρπούς.
«Είναι όμορφο πράγμα να παθιάζεσαι με κάτι αρκετά ώστε να μοιράζεσαι ένα δώρο με τον κόσμο», παραδέχεται ο Rinehart. «Αυτές είναι οι στιγμές που δεν μπορώ παρά να νιώθω ζωντανός».

Ο φωτογράφος τοπίων Jason Rinehart λατρεύει να φωτογραφίζει αστραπές πάνω από τα βουνά Blue Ridge στη Βιρτζίνια.

Πηγή: in.gr
Με στοιχεία από mymodernmet.com

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr