Πάει για παράταση το σχολικό έτος – Τον Ιούνιο με 25% μείωση της ύλης οι Πανελλαδικές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάει για παράταση το σχολικό έτος – Τον Ιούνιο με 25% μείωση της ύλης οι Πανελλαδικές

Τι δήλωσε η υπουργός Παιδείας για την επέκταση της δια ζώσης εκπαίδευσης - Ποιοι δικαιούνται το Voucher των 200 ευρώ και πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τους επωφελούμενους

Για ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους διάρκειας δύο εβδομάδων μέσα στον Ιούνιο έκανε λόγο η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Όπως είπε στο MEGA το πρωί του Σαββάτου εάν αυτό το σενάριο επικρατήσει θα γίνει προκειμένου να επιμηκυνθεί ο χρόνος της δια ζώσης εκπαίδευσης, ενώ διευκρίνισε πως οι διακοπές του Πάσχα θα γίνουν κανονικά.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα γίνουν μέσα στον Ιούνιο, η εξεταστέα ύλη έχει μειωθεί κατά 25% και οι παρελάσεις δε θα πραγματοποιηθούν, υποστήριξε η υπουργός. Για τις απουσίες, δήλωσε πως όπου υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες, αυτές δεν προσμετρώνται, ενώ για παιδιά που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή που μένουν με άτομο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα, υπάρχει ειδικό καθεστώς.

Όσον αφορά στο voucher των 200 ευρώ είπε πως «τη Δευτέρα ανοίγει η εφαρμογή για τους προμηθευτές». Το voucher αφορά οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα έως 6000 ευρώ. Για τους επωφελούμενους η πλατφόρμα θα ανοίξει στις 5 Απριλίου.

Μίλησε για τη συμβολή της τηλεκπαίδευσης στην εκπαιδευτική διαδικασία τονίζοντας πως πρόκειται για προσωρινή λύση, αλλά και ως συμβολή στο άλμα της ψηφιοποίησης. «Το πρόγραμμα έρχεται να χτίσει πάνω σε όλο αυτό, ώστε να μην είναι εφήμερο αλλά να λειτουργήσει προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση».

Για το άνοιγμα των σχολείων, υποστήριξε πως δεν έχει γίνει ακόμα εισήγηση από τους ειδικούς, ωστόσο υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για γυμνάσια και λύκεια, καθώς αυτά έχουν μείνει κλειστά για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Τέλος, είπε πως έχει προτεραιοποιηθεί ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών στα ειδικά σχολεία και στους μαθητές άνω των 16 ετών.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr