Παγώνη για ιώσεις:«Δύσκολοι μήνες Ιανουάριος και Φεβρουάριος – Ας μην ανταλλάξουμε φιλιά την Πρωτοχρονιά»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παγώνη για ιώσεις:«Δύσκολοι μήνες Ιανουάριος και Φεβρουάριος – Ας μην ανταλλάξουμε φιλιά την Πρωτοχρονιά»

Έντονη ανησυχία στους ειδικούς προκαλούν οι εκδηλώσεις των γιορτινών ημέρων και ειδικά της αλλαγής του χρόνου το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου
Έντονη ανησυχία στους ειδικούς προκαλούν οι εκδηλώσεις των γιορτινών ημέρων και ειδικά της αλλαγής του χρόνου το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου, ενώ συστήνουν την διενέργεια τεστ αλλά και την αποφυγή των φιλιών.

Στον Alpha μίλησε σχετικά η Ματίνα Παγώνη, η οποία ότι ο κόσμος είναι προβληματισμένος με τις ιώσεις να χτυπούν κυρίως τα παιδιά. «Σωστά είναι προβληματισμένος ο κόσμος και αυτό σημαίνει ότι θα προσέξει αυτές τις ημέρες. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Υπάρχουν πολλές ιώσεις, το έχουμε δει εδώ και ένα 20ημερο.

Δεν είναι μόνο ο κορονοϊός, καθώς υπάρχει η γρίπη και οι υπόλοιπες ιώσεις του αναπνευστικού. Ειδικά ο συγκυτιακός αναπνευστικός ιός που χτυπά τα μικρά παιδιά. Οι εικόνες στα παιδιατρικά νοσοκομεία και στα ιατρεία των παιδιάτρων είναι ενδεικτικές. Τα παιδιά νοσούν και μεταδίδουν στους μεγαλύτερους. Αυτές τις ημέρες χρειάζεται προσοχή και να φοράμε μάσκα».

Παράλληλα συνέστησε μεγάλη προσοχή την Πρωτοχρονιά, ενώ είπε ότι καλό είναι να κάνει ο κόσμος ένα τεστ και να αποφύγει τα φιλιά. «Να κάνουμε το τεστ και να μην φιληθούμε. Το γεγονός ότι θα είμαστε όλοι μαζί είναι το πιο σημαντικό.

Αν δεν ανταλλάξουμε φιλιά δεν πειράζει. Είναι δύσκολοι μήνες ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος. Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας της γρίπης και δυόμισι χρόνια το είχαμε ξεχάσει. Όσοι μπορούν ας σπεύσουν και αυτές τις μέρες να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης γιατί δεν έχει πάει επαρκής αριθμός να εμβολιαστεί.

Έχουμε χαλαρώσει και θέλει ιδιαίτερη προσοχή όταν θα βρεθούμε με πολύ κόσμο. Στην Ερμού για παράδειγμα να φοράμε τη μάσκα μας. Έτσι πρέπει θα κυκλοφορήσουμε. Πολύς κόσμος το έχει καταλάβει και έχει ανησυχήσει. Κάθε οικογένεια έχει και ένα περιστατικό και το μεταδίδει ο ένας στον άλλο. Δεν χρειάζεται γιορτινές μέρες να έχουμε άρρωστους στο σπίτι»

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr