Παγώνη: «Όχι» στις συναυλίες, «ναι» στα μπουζούκια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παγώνη: «Όχι» στις συναυλίες, «ναι» στα μπουζούκια

Η πρόεδρος της ΕΙΠΑΝ Ματίνα Παγώνη ξεχωρίζει τις συναυλίες από τα μπουζούκια. Η πρόταση για τις παρελάσεις μαθητών και στρατού ανάλογα με την περιοχή.

Τις προτάσεις της για τις συναυλίες και τα μπουζούκια μετά τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο έκανε η πρόεδρος της ΕΙΠΑΝ, Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας ξεκαθάρισε πως οι συναυλίες δεν μπορούν να γίνουν με τον τρόπο που γίνονται σήμερα και με τόσο κόσμο.

«Όταν υπάρχει συνωστισμός και εμβολιασμένος ασυμπτωματικός μπορεί να μεταδώσει, όταν δεν μπορεί να τηρηθούν οι αποστάσεις. Πιστεύετε ότι δεν έβγαλαν τις μάσκες; Ξέρετε πώς πετάγονται τα σταγονίδια όταν κάποιος τραγουδάει; Πρέπει να μπει πολύ αυστηρό το πλαίσιο στις εκδηλώσεις αυτές. Με τόσο κόσμο δεν μπορεί να γίνονται» σημείωσε.

Ξεχώρισε ωστόσο τα μπουζούκια τα οποία είπε πως πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν για να μπορεί ο κόσμος να διασκεδάζει, αλλά μόνο για καθιστούς χωρίς χορό.

Αναφορικά με τις παρελάσεις πρότεινε στις πόλεις με πολύ υψηλό ιικό φορτίο να μην γίνουν οι μαθητικές καθώς αυτό θα σημαίνει αυξημένη κινητικότητα. «Στη Θεσσαλονίκη να κάνει παρέλαση μόνο ο στρατός. Στην Αθήνα θα μπορούσαν να κάνουν και μαθητικές, αλλά όχι με πολλούς θεατές και με τήρηση των αποστάσεων», ανέφερε.

Τέλος, για την βόρεια Ελλάδα τόνισε προς τους κατοίκους πως δεν πρέπει να φεύγουν από την Θεσσαλονίκη λόγω της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας γιατί στους άλλους γειτονικούς νομούς τα πράγματα δεν είναι καλύτερα καθώς έχουν μικρή εμβολιαστική κάλυψη.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr