Παλιά ποδήλατα παίρνουν ζωή στα χέρια του Μάριου Φωτόπουλου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παλιά ποδήλατα παίρνουν ζωή στα χέρια του Μάριου Φωτόπουλου

Ο άνδρας από τη μεγάλη του αγάπη στα ποδήλατα αφοσιώθηκε στην αποκατάσταση παλιών φθαρμένων ποδηλάτων

Ο άνδρας από τη μεγάλη του αγάπη στα ποδήλατα αφοσιώθηκε στην αποκατάσταση παλιών φθαρμένων ποδηλάτων.

Ο Μάριος Φωτόπουλος, ιδιοκτήτης βουλκανιζατέρ στον Υμηττό, είναι λάτρης των ποδηλάτων και λόγω της μεγάλης του αυτής αγάπης, στα χέρια του ποδήλατα παλιά με χαλασμένες ρόδες και τιμόνια παίρνουν ξανά ζωή.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο άνδρα εξήγησε πως του αρέσει να αποκαθιστά ποδήλατα από πολύ μικρός έχοντας ένα συνεργείο με τους φιλους του, που ονόμαζαν «το χρυσό γρανάζι», στο οποίο «μαζεύαμε ποδήλατα από τα σκουπίδια και τα κάναμε ανταλλακτικά ή φτιάχναμε ποδήλατα άλλων παιδιών». Η χαρά του είναι μεγάλη ιδίως όταν βλέπει τον ενθουσιασμό στα μάτια των ανθρώπων που περιμένουν πως και πως να δουν το ποδήλατο τους σαν καινούργιο.

Όταν ρωτήθηκε ποια είναι η πιο συγκινητική στιγμή που έχει ζήσει αμέσως ανέφερε το εξής: «Ήταν ένας άνθρωπος που ήταν εκτός Αττικής από Εύβοια ο οποίος ήταν άρρωστος, έκανα πέντε περίπου μήνες για να τελειώσω την αναπαλαίωση και όταν ήρθε για να το παραλάβει και βλέπει το ποδήλατο, κάθεται το κοιτάει, χαμογελάει και μου λέει ξέρεις πόσο καιρό έχω να αισθανθώ καλά;».

Ο ίδιος μάλιστα εκτός από ποδήλατα, έχει αποκαταστήσει και το καρότσι της κόρης του το οποίο ήταν φτιαγμένο την δεκαετία του 60′ αλλά και το αυτοκίνητο του το οποίο είναι κατασκευασμένο το 1978.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr