Παμψηφεί αθώος ο 44χρονος εθελοντής δασοπυροσβέστης που κατηγορήθηκε για την φωτιά στην Πάρνηθα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παμψηφεί αθώος ο 44χρονος εθελοντής δασοπυροσβέστης που κατηγορήθηκε για την φωτιά στην Πάρνηθα

O 44χρονος ήταν ένας από τους, υποτίθεται, «βασικούς υπευθύνους» της καταστροφικής πυρκαγιάς της Βαρυμπόμπης που κατέκαψε περίπου 90.000 στρέμματα πευκοδάσους.

Ως μία από τις πιο άδικες αποφάσεις κρατικών αρχών για την προφυλάκιση επί πολλούς μήνες ενός αθώου ανθρώπου, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Κακουργιοδικείου Αθηνών την μεταχείριση του 44χρονου εθελοντή δασοπυροσβέστη και μέλος περιβαλλοντικών συλλόγων που είχε κατηγορηθεί πριν έναν χρόνο ως ο «εμπρηστής του Κρυονερίου».

Όπως αναφέρει το in.gr, o 44χρονος ήταν ένας από τους, υποτίθεται, «βασικούς υπευθύνους» της καταστροφικής πυρκαγιάς της Βαρυμπόμπης που κατέκαψε περίπου 90.000 στρέμματα πευκοδάσους.

Με τον 44χρονο –εκπροσωπείτο νομικά από τον δικηγόρο Αθηνών Θρασύβουλο Κονταξή ενώ σημαντική συμμετοχή στον χειρισμό της υπόθεσής του είχε κι ο επίσης δικηγόρος Αθηνών Γιώργος Μαρής– να αθωώνεται παμψηφεί από το δικαστήριο, ύστερα κι από σχετική εισαγγελική πρόταση.

Με τους δικαστικούς λειτουργούς να ζητούν «συγνώμη» από τον κατηγορούμενο και να μιλούν για μία σημαντική υπόθεση «πλάνης».

Κι όλα αυτά ενώ από την αρχή ο κατηγορούμενος δήλωνε διαρκώς ότι δεν προχώρησε σε καμιά έκνομη ενέργεια και μοναδικό μέλημα του ήταν να βοηθήσει πυρόπληκτους.

ΠΗΓΗ: IN.GR

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr