Παναγιωτόπουλος για αύξηση στρατιωτικής θητείας: Απόφαση στο πλαίσιο ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παναγιωτόπουλος για αύξηση στρατιωτικής θητείας: Απόφαση στο πλαίσιο ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ανέλυσε την πρόταση σχετικά με τη στρατιωτική θητεία τονίζοντας πως συμπεριλαμβάνεται στο γενικότερο σχέδιο ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων την οποία είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός.

«Η πρόταση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο αναβάθμισης των Ενόπλων Δυνάμεων σε προσωπικό», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Παναγιωτόπουλος τονίζοντας πως σε αυτό το πλαίσιο έχουν ήδη ανακοινωθεί η αύξηση του αριθμού των εισακτέωνσπουδαστών στο σύνολο των Στρατιωτικών Σχολών Αξιωματικών και Υπαξιωματικών και η πρόσληψη Οπλιτών Βραχείας Ανακατατάξεως και Επαγγελματιών Οπλιτών.

Σχετικά με τον επανακαθορισμό της διάρκειας της θητείας των στρατευσίμων Οπλιτών, Ναυτών, Σμηνιτών και Εφέδρων Αξιωματικών και στους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέλυσε το πλάνο που υπάρχει. Αναλυτικά:

  • Εξισώνεται η διάρκεια της πλήρους θητείας των στρατευσίμων του Στρατού Ξηράς με αυτήν των στρατευσίμων στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία, σε 12 μήνες για όλους.
  • Καθορίζεται θητεία διάρκειας εννέα μηνών για τους υπόχρεους πλήρους θητείας που υπηρετούν σε συγκεκριμένες Μονάδες του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας με ειδικά επιχειρησιακά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά, υπό την προϋπόθεση της παραμονής τους στη συγκεκριμένη Μονάδα για το σύνολο της θητείας τους.
  • Καθορίζεται για τους Δοκίμους Εφέδρους Αξιωματικούς Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας διάρκεια θητείας δεκαεπτά και δεκατεσσάρων μηνών αντιστοίχως.
  • Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο οι εν λόγω μονάδες θα εξειδικευθούν με νεώτερη Διαταγή, ενώ οι νέες ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ από τον Μάιο και δεν αφορούν όσους ήδη υπηρετούν τη θητεία τους.

«Η εν λόγω Υπουργική Απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού σχετικώς με τη συνολική αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων σε μέσα και προσωπικό, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων από τη φθίνουσα απόδοση των κλάσεων σε Στρατευσίμους», υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κλείνοντας τη δήλωσή του.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr