Πανελλήνιες 2022- Eύβοια: Εν αναμονή των αποτελεσμάτων- Το μεσημέρι οι βαθμολογίες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλήνιες 2022- Eύβοια: Εν αναμονή των αποτελεσμάτων- Το μεσημέρι οι βαθμολογίες

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα τόσο στην Εύβοια όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων- βαθμολογιών των υποψηφίων στις Πανελλήνιες 2022

Λίγες ώρες απομένουν ώστε οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών 2022 στην Εύβοια και την υπόλοιπη Ελλάδα να μάθουν τα αποτελέσματα τους στις εξετάσεις αφού αναμένεται η δημοσιοποίηση των βαθμολογιών σήμερα.

Όπως έχει γίνει γνωστό από το υπουργείο Παιδείας, οι βαθμολογίες των υποψηφίων από τα Γενικά και τα Επαγγελματικά Λύκεια θα αναρτηθούν στις 13:00.

Μάλιστα, έχουν ήδη φτάσει στα σχολεία, όπου και θα τοιχοκολληθούν.

Εν συνεχεία, οι υποψήφιοι θα συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά δελτία τους.

Οι υποψήφιοι μπορούν να δουν τα αποτελέσματα με τρεις τρόπους

Ο πρώτος με την ανάρτηση των βαθμολογιών στα Λύκεια της χώρας
Ο δεύτερος με γραπτό μήνυμα που θα λάβουν οι τελειόφοιτοι που έχουν καταχωρίσει το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του υπουργείου Παιδείας smsresults.minedu.gov.gr ως τις 24 Ιουνίου
Ο τρίτος μέσω της εφαρμογής του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr όπου οι υποψήφιοι μπορούν να μάθουν τους βαθμούς τους πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους χαρακτήρες.

Πώς γίνεται ο υπολογισμός των μορίων

Ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού μορίων κάθε υποψηφίου που συμμετέχει στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2022 και εφεξής για εισαγωγή στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων, γίνεται ως εξής: ο γραπτός βαθμός σε καθένα από τα τέσσερα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, πολλαπλασιάζεται με τον αντίστοιχο συντελεστή βαρύτητας, όπως αυτός καθορίστηκε με απόφαση της Συγκλήτου του οικείου ΑΕΙ για κάθε Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος. Τα τέσσερα ανωτέρω γινόμενα προστίθενται και το τελικό άθροισμα πολλαπλασιάζεται επί 1.000, για να προκύψει ο συνολικός αριθμός μορίων κάθε υποψηφίου.

Δεδομένου του γεγονότος ότι οι συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων, όπως τέθηκαν από τα Ιδρύματα, σε κάποιες περιπτώσεις διαφέρουν μεταξύ Σχολών, Τμημάτων ή Εισαγωγικών Κατευθύνσεων ιδίου γνωστικού αντικειμένου, ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις στον υπολογισμό των μορίων των υποψηφίων.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr