Πανσέληνος Οκτωβρίου: Πότε θα δούμε το «Φεγγάρι του Κυνηγού»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανσέληνος Οκτωβρίου: Πότε θα δούμε το «Φεγγάρι του Κυνηγού»

Αύριο Κυριακή 9 Οκτωβρίου είναι η πανσέληνος του Οκτωβρίου 2022 ή αλλιώς το «Φεγγάρι του Κυνηγού».
Αύριο Κυριακή 9 Οκτωβρίου είναι η πανσέληνος του Οκτωβρίου 2022 ή αλλιώς το «Φεγγάρι του Κυνηγού».

Σύμφωνα με την επιστημονική ιστοσελίδα «Live Science», το φεγγάρι θα φαίνεται πλήρες για τρεις ημέρες συνολικά, γεγονός που θα δώσει τρεις ευκαιρίες στους επίδοξους παρατηρητές να την απολαύσουν.

Συγκεκριμένα, η Σελήνη θα φαίνεται πλήρης για τρεις διαδοχικές νύχτες: ανήμερα της πανσελήνου, μία ημέρα πριν και μία ημέρα μετά.

Η πανσέληνος Οκτωβρίου φέτος είναι την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022 οπότε και η φωτεινότητα του φεγγαριού θα κορυφωθεί στις 23:54 ώρα Ελλάδος σύμφωνα με το αστρονομικό περιοδικό «Almanac».

Ο Οργανισμός «Nine Planets» αναφέρει πως η φωτεινότητα της πανσελήνου του Οκτωβρίου θα αγγίξει το 98,74%, ποσοστό που φτάνει αρκετά κοντά στο 100% μία υπερπανσελήνου.

Να τονίσουμε εδώ πως όπως και σε κάθε πανσέληνο η Σελήνη είναι πολύ πιθανό να φαίνεται μεγαλύτερη σε μέγεθος και το χρώμα της πιο σκούρο κατά την ανατολή του φεγγαριού, η οποία θα σημειωθεί στις 19:23 ώρα Ελλάδος.

Περίοδος εντάσεων

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των αστρολόγων, η πανσέληνος αυτή είναι στον Κριό και επηρεάζει όλα τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου, κυρίως στο κομμάτι των σχέσεων.

Έτσι αυτή την περίοδο ίσως παρατηρήσετε κάποιες εντάσεις και συγκρούσεις με αγαπημένα σας πρόσωπα, όμως, την ίδια στιγμή οι επόμενες ημέρες μπορεί να αποτελέσουν καλή ευκαιρία για να συζητήσετε ήρεμα με τους αγαπημένους σας ανθρώπους αυτά που σας ενοχλούν και να αποφύγετε τυχον παρεξηγήσεις.

Επίσης αυτή την περίοδο μπορεί να νιώσετε την ανάγκη να μείνετε λίγο με τον εαυτό σας και να περάσετε λίγο ποιοτικό χρόνο… με εσάς!

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr