Πανσέληνος Σεπτεμβρίου 2022: Σήμερα θα δούμε το «Φεγγάρι του Θερισμού»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανσέληνος Σεπτεμβρίου 2022: Σήμερα θα δούμε το «Φεγγάρι του Θερισμού»

Απόψε η πανσέληνος Σεπτεμβρίου.

Η πανσέληνος Σεπτεμβρίου 2022 φτάνει στο αποκορύφωμά της σήμερα το βράδυ. Αυτήν την ημέρα θα μπορούμε να θαυμάσουμε -αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες- το «φεγγάρι του θερισμού». Το φεγγάρι θα φαίνεται πλήρες από την προηγούμενη ημέρα.

Τα ονόματα της πανσέληνου που χρησιμοποιούνται από το The Old Farmer’s Almanac προέρχονται από διάφορα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των Ιθαγενών Αμερικανών, των Αποικιακών Αμερικανών και των Ευρωπαϊκών πηγών. Παραδοσιακά, κάθε όνομα πανσελήνου εφαρμόστηκε σε ολόκληρο τον σεληνιακό μήνα στον οποίο εμφανίστηκε και σε όλες τις φάσεις της Σελήνης—όχι μόνο στην Πανσέληνο, ωστόσο το «φεγγάρι του θερισμού» είναι λίγο διαφορετικό.

Η πανσέληνος που καταγράφεται πιο κοντά στη φθινοπωρινή ισημερία (22 ή 23 Σεπτεμβρίου) παίρνει πάντα το όνομα « Φεγγάρι του Θερισμού». Σε αντίθεση με άλλες πανσελήνους, αυτή η πανσέληνος ανατέλλει σχεδόν την ίδια στιγμή -γύρω στο ηλιοβασίλεμα- για αρκετά βράδια στη σειρά, δίνοντας στους αγρότες αρκετές επιπλέον βραδιές με σεληνόφως και επιτρέποντάς τους να ολοκληρώσουν τη συγκομιδή τους.  Ενώ η πανσέληνος του Σεπτεμβρίου είναι συνήθως γνωστή ως «φεγγάρι του θερισμού», εάν η Πανσέληνος του Οκτωβρίου συμβεί πιο κοντά στην ισημερία από εκείνη του Σεπτεμβρίου, παίρνει το όνομα. Σε αυτή την περίπτωση, η πανσέληνος του Σεπτεμβρίου αναφέρεται ως «φεγγάρι του καλαμποκιού».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr