Παπαδόπουλος στο evima.gr: Περιμένουμε σεισμό 6 ρίχτερ στη Θήβα – Πόσο κινδυνεύει η Εύβοια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παπαδόπουλος στο evima.gr: Περιμένουμε σεισμό 6 ρίχτερ στη Θήβα – Πόσο κινδυνεύει η Εύβοια

«Καμπανάκι» για μεγαλύτερο σεισμό στη Θήβα χτυπάει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος που μπορεί να επηρεάσει την Εύβοια.

«Καμπανάκι» για μεγαλύτερο σεισμό στη Θήβα χτυπάει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος που μπορεί να επηρεάσει την Εύβοια.

«Υπάρχουν φόβοι για μεγαλύτερο σεισμό στην περιοχή της Θήβας» ανέφερε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας στο evima.gr.

Στο μπαράζ σεισμικών δονήσεων που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στη Θήβα αναφέρθηκε ο Διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος μιλώντας στο evima.gr έκανε λόγο για ένα ιδιαίτερο φαινόμενο, καθώς αυτή η σεισμική δραστηριότητα έχει ξεκινήσει από τον Ιούλιο του 2021 έως σήμερα, με τους σεισμούς να ξεπερνούν τους 3.000.

H τελευταία σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους  4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στην Εύβοια.

«Η περιοχή έχει ιστορικό σε ισχυρούς σεισμούς, συγκεκριμένα το 1853 μέχρι το 1914 είχαμε σεισμούς της τάξεως των 6 ρίχτερ. Υπάρχει δυναμικό ακόμα για τέτοιες σεισμικές δονήσεις, το περιμένουμε και δεν αποκλείεται να επηρεάσει και την περιοχή της Εύβοιας», ανέφερε αρχικά.

Ο Διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, εξήγησε πως από την στιγμή που υπάρχει στην περιοχή συνεχή διέγερση από τον Ιούλιο του 2021 μέχρι και σήμερα, η πιθανότητα για μεγαλύτερο σεισμό ακόμα και των 6 ρίχτερ είναι μεγάλη.

«Στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις που κάναμε με την επιτροπή σεισμικού κινδύνου, ζητήσαμε να ληφθούν άμεσα έκτακτα μέτρα στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, καθώς στην περίπτωση μεγάλου σεισμού θα επηρεαστούν και άλλες περιοχές που βρίσκονται σε ακτίνα 30 χιλιομέτρων, όπως η Χαλκίδα και η ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας και να έχουμε κι εκεί μεγάλα προβλήματα», τόνισε ο κ.Παπαδόπουλος.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr