Παράνομες κάμερες στους χώρους του Εργοταξίου του Δήμου Χαλκιδέων καταγγέλει το σωματείο εργαζομένων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παράνομες κάμερες στους χώρους του Εργοταξίου του Δήμου Χαλκιδέων καταγγέλει το σωματείο εργαζομένων

Ζητούν από την Δήμαρχο Χαλκίδας όπως διατάξει άμεσα την διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και εν συνεχεία την τιμωρία εκείνων που έπραξαν αυτό το Ποινικό Αδίκημα.

Με ανακοίνωση του το σωματείο εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων καταγγέλει την παράνομη τοποθέτηση καμερών καταγραφής εντός του χώρου του εργοταξίου στον Άγιο Στέφανο Χαλκίδας και συγκεκριμένα στους χώρους συνάθροισης των εργαζομένων.

Η ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων


Το Δ.Σ. του Σωματείου
μας συνεδρίασε στις 22 Αυγούστου 2022, προκειμένου να εκτιμήσει το θέμα που προέκυψε με την παράνομη τοποθέτηση καμερών καταγραφής εντός του χώρου του εργοταξίου στον Άγιο Στέφανο Χαλκίδας και συγκεκριμένα στους χώρους συνάθροισης των εργαζομένων.

Φαίνεται πως κάποιοι στο Δήμο Χαλκιδέων ζήλεψαν τη «δόξα» κυβερνητικών στελεχών που παρακολουθούσαν το τηλέφωνο του Αρχηγού της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Κοινοβουλίου και θέλησαν να παρουσιαστούν ως άξιοι μαθητές της ρουφιανιάς που αποτελεί και το μέσο αναρρίχησής τους.

Το προεδρείο του Σωματείου με το που πληροφορήθηκε την ύπαρξη καμερών, επικοινώνησε με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Διευθυντή της Καθαριότητας κ. Βασσιά Ιάκωβο, ζήτησε εξηγήσεις, καθώς και την άμεση αποξήλωση των παράνομων καμερών.

Εκείνος μας διαβεβαίωσε ότι υπάρχει σχετική θετική Νομική Γνωμοδότηση του Δικηγόρου που είναι επιφορτισμένος με τα καθήκοντα του υπεύθυνου για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) δίχως όμως να μας επιδείξει το επικαλούμενο, απ’ αυτόν, έγγραφο.

Δεχόμενοι την απάντησή του Διευθυντή, στη συνέχεια απευθυνθήκαμε στον προαναφερόμενο Δικηγόρο (υπεύθυνοGDPR) ο οποίος μας απάντησε ρητά, ότι ουδέποτε έχει γνωμοδοτήσει θετικά για κάτι τέτοιο.

Μας οργίζει το γεγονός ότι κάποιοι «συνάδελφοι», που κατέχουν και θέσεις ευθύνης, στερούνται οποιουδήποτε σεβασμού προς τους Νόμους και προς τους Εργαζομένους.

Σαφέστατα οι «ποντικοί» που εμπλέκονται στην παρανομία αυτή, για το Σωματείο πλέον θεωρούνται ξένα και εχθρικά σώματα.

Οι εποχές του παρακράτους που ονειρεύονται, δυστυχώς γι΄ αυτούς, δεν αναβιώνουν.

Ζητάμε από την Δήμαρχο Χαλκίδας όπως διατάξει άμεσα την διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και εν συνεχεία την τιμωρία εκείνων που έπραξαν αυτό το Ποινικό Αδίκημα.

Από την πλευρά μας, οι Νομικοί μας Συνεργάτες άμεσα θα προβούν σε καταγγελία του εγκλήματος αυτού στις αρμόδιες Ανεξάρτητες και Εισαγγελικές Αρχές.

 

       Ο Πρόεδρος                                                                                  Ο Γραμματέας

ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ                                                          ΚΑΤΣΑΜΑΓΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr