Παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου στη Χαλκίδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου στη Χαλκίδα

Υπεγράφη προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Μουσείου

Προγραμματική σύμβαση υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό και τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολεμικού Μουσείου Αναστάσιο Λιάσκο για την εκτέλεση του έργου «Διαμόρφωση Περιβάλλοντος Χώρου Παραρτήματος Πολεμικού Μουσείου Χαλκίδας», προϋπολογισμού €37.200 με ΦΠΑ.

Το έργο, που θα υλοποιηθεί από το Πολεμικό Μουσείο με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αφορά στην προμήθεια υλικών για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου υφιστάμενου κτιρίου που ανακατασκευάστηκε και παραχωρήθηκε για να λειτουργήσει ως Παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου στη Χαλκίδα και βρίσκεται εντός του στρατοπέδου της Σχολής Πεζικού Χαλκίδας (Στρατόπεδο Τ/χη Βελισσαρίου Ιωάννη).

Η διάρκεια της Προγραμματικής Σύμβασης ορίζεται σε εννέα (9) μήνες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης δήλωσε σχετικά: «Η ίδρυση παραρτήματος του Πολεμικού Μουσείου στη Χαλκίδα, και ιδιαίτερα στον ιστορικό και εμβληματικό χώρο της Σχολής Πεζικού, ανοίγει ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο για την πόλη που θα προσδώσει σημαντικά οφέλη στη ζωή του τόπου μας σε πολλά επίπεδα. Από το νέο αυτό ξεκίνημα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δεν θα μπορούσε παρά να είναι θερμός υποστηρικτής και αρωγός σε μια σπουδαία πρωτοβουλία που αναμένεται αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους φίλους της πλούσιας ιστορίας μας».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr