Πάσχα 2022: Τελευταίο κουδούνι στα σχολεία σήμερα – Ποτέ επιστρέφουν οι μαθητές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάσχα 2022: Τελευταίο κουδούνι στα σχολεία σήμερα – Ποτέ επιστρέφουν οι μαθητές

Κλείνουν σήμερα τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα - Πότε επιστρέφουν οι μαθητές στα θρανία ξανα

Δύο εβδομάδες είναι οι καθιερωμένες διακοπές του Πάσχα για τα σχολεία, όμως το 2022, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα καθίσουν μία μέρα παραπάνω. Σήμερα χτύπησε το τελευταίο κουδούνι σε όλες τις σχολικές βαθμίδες καθώς οι μαθητές ετοιμάζονται για τις διακοπές του Πάσχα.

Όσο για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία, θα γίνει την Τρίτη 3 Μαΐου, καθώς η αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρθηκε από την Κυριακή 1 Μαΐου στην αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα, δηλαδή τη Δευτέρα 2 Μαΐου. Συνεπώς, τα σχολεία θα ανοίξουν την Τρίτη 3 Μαΐου.

Πανελλαδικές εξετάσεις: Στις 3 Ιουνίου η πρεμιέρα

Την περασμένη εβδομάδα, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, με την ανακοίνωση του προγράμματός τους. Για τους υποψηφίους των ημερήσιων και εσπερινών γενικών λυκείων οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 3/6, παραδοσιακά με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας για όλους τους υποψηφίους. Θα ακολουθήσουν τα μαθήματα για τους υποψηφίους καθεμιάς από τις τρεις ομάδες προσανατολισμού:

• Τη Δευτέρα 6/6 θα εξετασθούν τα Αρχαία, τα Μαθηματικά και η Βιολογία.
• Την Τετάρτη 8/6 τα Λατινικά, η Χημεία και η Πληροφορική.
• Την Παρασκευή 10/6 η Ιστορία, η Φυσική και η Οικονομία.

Για τους υποψηφίους των επαγγελματικών λυκείων οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα ξεκινήσουν με τα δύο μαθήματα Γενικής Παιδείας: την Πέμπτη 2/6 με τα Νέα Ελληνικά και το Σάββατο 4/6 με τα Μαθηματικά. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται με τα μαθήματα ειδικοτήτων, από την Τρίτη 7/6 έως την Παρασκευή 17/6.

pote-kleinoyn-ta-scholeia-gia-to-pascha-pote-epistrefoyn-sta-thrania-oi-mathites0Οι υποψήφιοι πρέπει να βρίσκονται στις αίθουσες έως τις 8 π.μ. και η τρίωρη εξέταση θα ξεκινάει στις 8.30 π.μ.

Τα ειδικά και μουσικά μαθήματα για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ θα διεξαχθούν από τις 18/6 (Αγγλικά) έως τις 30/6 (Ιταλικά).

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr