Πάσχα στην Εύβοια: Τα φαναράκια «στόλισαν» τον ουρανό το βράδυ της Ανάστασης
Ειδησεις ευβοια

Πάσχα στην Εύβοια: Τα φαναράκια «στόλισαν» τον ουρανό το βράδυ της Ανάστασης

Ένα μοναδικό θέαμα απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Ανάστασης στην πλατεία του Αλμυροποτάμου στην Εύβοια, με τα φαναράκια να στολίζουν τον ουρανό.

Ο Αλμυροπόταμος ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Νότιας Εύβοιας, κάθε Ανάσταση μας χαρίζει τις πιο παραδοσιακές εικόνες του Πάσχα.

Η αίσθηση χωριού, η μεγάλη πλατεία που πλημμυρίζει από κόσμο και φυσικά τα περίφημα φαναράκια – αερόστατα, είναι λίγοι μόνο από τους λόγους που αξίζει και με το παραπάνω να βιώσεις την εμπειρία από κοντά, για να καταλάβεις τι εστί «μαγικό» Πάσχα.

Το βράδυ της Ανάστασης πλήθος κόσμου βρέθηκε στην κεντρική πλατεία του χωριού, οι οποίοι μετά το Χριστός Ανέστη κρατούσαν φαναράκια τα οποία απελευθέρωσαν προς τον ουρανό τη νύχτα της Ανάστασης και δημιούργησαν ένα παραμυθένιο θέαμα. Το συγκεκριμένο έθιμο έχει αναγάγει τον Αλμυροπόταμο σε έναν από τους πιο σπουδαίους πασχαλινούς προορισμούς της Εύβοιας.

Δεκάδες φαναράκια ανεβαίνουν στον ουρανό για να δηλώσουν την Ανάσταση της ψυχής και τον εξορκισμό κάθε κακού, με το θέαμα να μην μπορεί να βγει από το μυαλό σου για χρόνια.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr