Πάτρα: Στην ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου ζήτησε και έλαβε προθεσμία μέχρι την Δευτέρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Στην ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου ζήτησε και έλαβε προθεσμία μέχρι την Δευτέρα

Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας της Τζωρτζίνας.

Η μητέρα των τριών νεκρών παιδιών από την Πάτρα πέρασε εκ νέου το κατώφλι της Ευελπίδων τρεισήμισι, περίπου, μήνες μετά την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέας να την κρίνουν προφυλακιστέα για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου σύμφωνα με συμπληρωματική ποινική δίωξη που της ασκήθηκε, κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας της 9χρονης κόρης της, όταν εκείνη νοσηλεύονταν στο «Καραμανδάνειο» της Πάτρας, χωρίς παθολογικά ευρήματα. Το παιδί είχε εισαχθεί τον Απρίλιο του 2021 και η Ρούλα Πισπιρίγκου ανέφερε στους γιατρούς ότι  εκδήλωνε σπασμούς. Έπειτα από λίγα 24ωρα νοσηλείας της μικρής, η 33χρονη ενημέρωσε τους γιατρούς ότι «κάτι συμβαίνει με την Τζωρτζίνα».

Οι γιατροί έσπευσαν στον θάλαμο που νοσηλεύονταν το κορίτσι και έπειτα από 45 λεπτά καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης το επανέφεραν στη ζωή, όμως ο εγκέφαλός της είχε υποστεί σοβαρές βλάβες. Το παιδί έφυγε τελικά από τη ζωή στις 29 Ιανουαρίου του 2022, μέσα στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», μετά από λήψη μεγάλης ποσότητας κεταμίνης, ουσία που της χορήγησε, σύμφωνα με την αρχική κατηγορία, η μητέρα της!

Τη συμπληρωματική ποινική δίωξη σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γεώργιος Νούλης, ο οποίος και μελέτησε τη δικογραφία για τις συνθήκες θανάτου της 9χρονης. Ο κ. Νούλης ζήτησε να ασκηθεί στη Ρούλα Πισπιριγκου συμπληρωματική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της Τζωρτζίνας καθώς από τη μελέτη των στοιχείων της δικογραφίας προέκυψε ότι η ανακοπή που υπέστη το παιδί στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας ήταν αποτέλεσμα ενεργειών της μητέρας της. Ωστόσο, τότε η μικρή κατάφερε να παραμείνει στη ζωή χάρη στις επίμονες προσπάθειες των γιατρών του νοσοκομείου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr