Πάτρα: Τα στοιχεία που «καίνε» τους ενόχους για τον θάνατο της Ίριδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Τα στοιχεία που «καίνε» τους ενόχους για τον θάνατο της Ίριδας

Στο τέλος του μήνα αναμένεται το πόρισμα των ιατροδικαστών για τον θάνατο της μικρής Ίριδας

Στο τέλος του μήνα αναμένεται το πόρισμα των ιατροδικαστών για τον θάνατο της μικρής Ίριδας, του τρίτου από τα παιδιά της ίδιας οικογένειας που έχασαν τη ζωή τους μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα στην Πάτρα.

Νεότερα στοιχεία για τον θάνατο του τρίτου παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη, της Ίριδας βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ενώ το πόρισμα αναμένεται μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Η επικείμενη κατάθεση στο Ανθρωποκτονιών της ιατροδικαστή Αγγελικής Τσιόλα, που έκανε τη νεκροτομή του παιδιού, είναι άκρως σημαντική. Σύμφωνα με το Mega φαίνεται ότι θα επιμείνει στον ασφυκτικό θάνατο, απορρίπτοντας την αγενεσία του φλεβόκομβου, που ήταν η αιτία θανάτου που διέγνωσε η παθολογοανατόμος Αντιγόνη Μητσέλου.

Η κ. Τσιόλια θα επιμείνει στη δική της διαπίστωση (πνευμονικό οίδημα) και προβλέπεται να είναι άκρως επεξηγηματική, ώστε να γίνει πλήρως κατανοητός από τους ερευνητές της υπόθεσης ο «μηχανισμός θανάτου» της Ίριδας.

Τα τέσσερα στοιχεία που «καίνε» τους ενόχους

Όπως αναφέρουν πάντα οι ίδιες πληροφορίες, προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα:

  • Η αγενεσία φλεβόκομβου φεύγει από τη μέση.
  • Παθολογικό αίτιο δεν υφίστανται.
  • Ούτε γονιδιακό πρόβλημα υπάρχει, με βάση το αποτέλεσμα των εξετάσεων που έγινε γνωστό στις 30 Μαρτίου και που δεν είχε στην διάθεσή της η κ. Τσιόλα, όταν συνέτασσε την ιατροδικαστική της έκθεση, πέρσι τον Ιούλιο. Γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε δεν μπορούσε τότε να αποφανθεί ότι η Ίριδα έπεσε θύμα ασφυκτικού θανάτου.
  • Αξιοσημείωτο, εξ άλλου, είναι ότι δεν χρειάζεται η ιατροδικαστής να αναφερθεί σε τοξικολογικά ευρήματα, αφού η Ίριδα εξέπνευσε στο σπίτι και δεν είχε «φορτωθεί» ο οργανισμός της με φάρμακα.

Την ίδια ώρα, ούτε από το ενδεχόμενο εκταφής της σορού της θα προέκυπτε κάτι το διαφωτιστικό για να διευκολυνθεί στην κατάθεσή της η κ. Τσιόλα, γι’ αυτό άλλωστε και έχει απομακρυνθεί αυτό το ενδεχόμενο. Στην ουσία τα χέρια της ιατροδικαστή Αγγελικής Τσιόλα λύθηκαν όταν περιήλθε σε γνώση της το αρνητικό αποτέλεσμα του γονιδιακού ελέγχου του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr