Πεντέλη: Συγκλονίζει σκύλος που τριγυρίζει μόνος του με εγκαύματα στο πρόσωπο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πεντέλη: Συγκλονίζει σκύλος που τριγυρίζει μόνος του με εγκαύματα στο πρόσωπο

Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου με έναν σκύλο που έχει τραυματιστεί από τη φωτιά στην Πεντέλη

Ο σκύλος κατάφερε να γλιτώσει από την μεγάλη πυρκαγιά, ωστόσο φέρει εγκαύματα στο πρόσωπο και στο σώμα.

Οι φωτογραφίες του Δημήτρη Καπάνταη από το πρακτορείο φωτογραφιών SOOC κάνουν το γύρο του διαδικτύου και συγκλονίζουν καθώς δείχνουν το ζώο εμφανώς καταβεβλημένο με σημάδια από εγκαύματα τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα του.

Σήμερα ο σκύλος περιπλανιέται μόνος του στις γειτονιές της Πεντέλης με την ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς να κάνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να μην εγκαταλείπουν τα ζώα τους η να τα αφήνουν δεμένα και εγκλωβισμένα.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, έχει ενεργοποιηθεί ήδη μηχανισμός διαχείρισης κρίσεων από την οργάνωση Dogs’ Voice σε συνεργασία με την ΕΔΚΕ (Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας), «τον οποίο είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Μάλιστα στην κτηνιατρική κλινική Παλλήνης – Vet Clinic, Μιλτιάδου 27, Παλλήνη δημιουργείται ήδη κτηνιατρικός σταθμός από την Dogs’ Voice και την ΕΔΚΕ, ο όποιος θα δέχεται αποκλειστικά πυρόπληκτα ζώα για πρώτες βοήθειες. Θα γίνεται πλήρης καταγραφή των ζώων. Προς το παρόν, ζώα σε ανάγκη θα μεταφέρονται σε ασφαλείς φιλοξενίες μέσω του μηχανισμού.

«Σε περίπτωση που αδυνατείτε να εκκενώσετε λόγω ύπαρξης πολλών ζώων δικών σας ή βρείτε εγκλωβισμένα ζώα σε ανάγκη και δεν μπορείτε να τα βοηθήσετε άμεσα, καλέστε μας στο 2131364935», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr