Πένθος στην Εύβοια από τον θάνατο του δασκάλου Αντώνη Νικολακάκη: Την Πέμπτη στο Βαθύ Αυλίδας η κηδεία του
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πένθος στην Εύβοια από τον θάνατο του δασκάλου Αντώνη Νικολακάκη: Την Πέμπτη στο Βαθύ Αυλίδας η κηδεία του

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη των μελών του για τον απροσδόκητο χαμό του συναδέλφου Αντώνη Νικολακάκη, η ξαφνική απώλεια του οποίου συγκλόνισε την Εύβοια

H νεκρώσιμος ακολουθία του Αντώνη Νικολακάκη, του διευθυντή του δημοτικού σχολείου στο Βαθύ Αυλίδας, η ξαφνική απώλεια του οποίο συγκλόνισε όλη την Εύβοια, θα γίνει την Πέμπτη 25-8-2022 και ώρα 17.00 .

Η σορός του θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Καλυβίτου στο Βαθύ Αυλίδας.

Η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στο νεκροταφείο της Θήβας.

Η οικογένεια παρακαλεί τους φίλους και συναδέλφους αντί στεφάνων να προσφέρουν στο ”Χαμόγελο του παιδιού” που θα βρίσκεται στον χώρο του Ναού.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη των μελών του για τον απροσδόκητο χαμό του συναδέλφου Αντώνη Νικολακάκη.

Ο Αντώνης υπηρέτησε από θέση ευθύνης την εκπαίδευση , τον Σύλλογο ,τον αγώνα για καλύτερη παιδεία. Ασυμβίβαστος , αγωνιστής, ακέραιος, με ιδέες , ήθος και οράματα ,σεβόμενος τους μαθητές του, τους συναδέλφους και τους φίλους του. Συνεπής σε όλα του αναγνωρίστηκε ως ο συνάδελφος, ο Δάσκαλος με όλα τα γράμματα κεφαλαία! Εκπαιδευτικός της τάξης, της προσφοράς, της ανθρωπιάς ,της ευθύνης!” αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του.

Εργάστηκε σε πολλά σχολεία της Χαλκίδας με τελευταία του θέση στο Βαθύ Αυλίδας όπου έδωσε και την ψυχή του ως διευθυντής του δημοτικού σχολείου . Με καινοτόμες ιδέες , βαθιά γνώση της παιδαγωγικής , με σοφία , με ενσυναίσθηση και κυρίως με αγάπη για όλα τα παιδιά, ελληνόπουλα και προσφυγόπουλα, δίδαξε την πίστη του στη δημοκρατία ,την ισονομία, την ισοπολιτεία . Κάθε μέρα ο Αντώνης την έκανε εφαλτήριο για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, προσφορά στον συνάνθρωπο , στους δοκιμαζόμενους λαούς.
Πάντα μπροστάρης στους αγώνες για καλύτερη παιδεία, καλύτερες συνθήκες εργασίας πάλευε με όραμα και δύναμη για όλα όσα πίστευε πως θα μπορούσε να κάνουν καλύτερη τη ζωή όλων μας , χωρίς διακρίσεις.

‘Έφυγε από κοντά μας εντελώς απροσδόκητα ! Τι μπορεί να πει κανείς για αυτή την απώλεια; Δεν υπάρχουν λόγια. Μόνο θλίψη και σιωπή.
Η οικογένειά του, η εκπαίδευση , οι φίλοι κι οι γνωστοί του , χάσαμε έναν ξεχωριστό και σπουδαίο άνθρωπο . Οι αγώνες κι οι αγωνίες του αποτελούν παρακαταθήκη για τους αγώνες του σήμερα και του αύριο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει… Καλό Παράδεισο , φίλε Αντώνη! Δε θα σε ξεχάσουμε. Η μορφή σου πάντα θα μας εμπνέει…Σε ευχαριστούμε, φίλε!” καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr