Πέθανε ο Δημήτρης Τσοβόλας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέθανε ο Δημήτρης Τσοβόλας

Είχε υπηρετήσει ως υπουργός Οικονομικών στην δεύτερη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου στο διάστημα 1985-1989.

Την τελευταία του πνοή άφησε πριν από λίγο ο Δημήτρης Τσοβόλας.

Είχε υπηρετήσει ως υπουργός Οικονομικών στην δεύτερη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου στο διάστημα 1985-1989.

Ήταν γεννημένος το 1942 στους Μελισσουργούς της Άρτας. Είχε σπΟυδάσει νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ήταν διακεκριμένος δικηγόρος.

Ήταν παντρεμένος με την Κατερίνα Γιώτη και έχει δυο παιδιά.

Ο Δημήτρης Τσοβόλας νοσηλευόταν διασωληνωμένος «Αττικόν», καθώς εδώ και καιρό έδινε μάχη με τον καρκίνο.

Η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί πολύ το τελευταίο χρονικό διάστημα και σήμερα, άφησε την τελευταία πνοή του σε ηλικία 80 ετών.

Ο Δημήτρης Τσοβόλας υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Άρτας με το ΠΑΣΟΚ το 1977 και ήταν υπουργός οικονομικών την περίοδο 1985 – 1989. Επίσης, ήταν ιδρυτής και Πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ από το 1995 μέχρι το 2004.

Ο Δημήτρης Τσοβόλας υπήρξε από τους πιο δημοφιλής υπουργούς Οικονομικών της Μεταπολίτευσης λόγω των φιλολαϊκών πολιτικών που εφάρμοσε.

Ήταν συνήγορος της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου μετά το 2008. Ήταν παντρεμένος και είχε αποκτήσει δυο παιδιά.

Το Μάιο του 1991 ο Δημήτρης Τσοβόλας, προσήχθη στο Ειδικό Δικαστήριο κατηγορούμενος για το σκάνδαλο Κοσκωτά – Καλκάνη και καταδικάστηκε τον Ιανουάριο του 1992 σε δυόμισι χρόνια φυλάκιση με αναστολή και τριετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων χάνοντας έτσι τη βουλευτική του έδρα.

Διακρίθηκε για τη μαχητικότητα του κατά τη διάρκεια της δίκης. Αρνήθηκε να εξαγοράσει την ποινή του και για το ποσό έγινε έρανος μεταξύ των μελών του ΠΑΣΟΚ. Μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Οκτωβρίου του 1993 η Βουλή των Ελλήνων του απένειμε χάρη.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr