Πέτρος Φιλιππίδης: Συνεχίζεται η δίκη – Μαζί με Λιγνάδη στο δικαστήριο υπό ισχυρή αστυνομική συνοδεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέτρος Φιλιππίδης: Συνεχίζεται η δίκη – Μαζί με Λιγνάδη στο δικαστήριο υπό ισχυρή αστυνομική συνοδεία

Το «παρών» στο δικαστήριο έδωσε ο Πέτρος Φιλιππίδης για την δεύτερη ημέρα της δίκης

Λίγο πριν τις 9 το πρωί έφτασε υπό ισχυρή αστυνομική συνοδεία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο Πέτρος Φιλιππίδης για τη δεύτερη ημέρα της δίκης.

Στο δικαστήριο στο οποίο εκδικάζεται η υπόθεσή του έφτασε υπό ισχυρή αστυνομική παρουσία ο Πέτρος Φιλιππίδης προκειμένου να δώσει το «παρών» στη δεύτερη ημέρα της δίκης.

Μαζί με τον Πέτρο Φιλιππίδη οι αστυνομικοι μετέφεραν και τον Δημήτρη Λιγνάδη καθώς σήμερα αναμένεται να καταθέσει το δεύτερο θύμα του ηθοποιού και σκηνοθέτη.

Αρχίζει ξανά η δίκη Φιλιππίδη (1/4/2022)

Η πρώτη μάρτυρας της δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη, η οποία θεωρείται κομβικής σημασίας καθώς τον καταγγέλλει και για το βαρύτερο από τα αδικήματα για τα οποία διώκεται, ξεκίνησε στην προηγούμενη συνεδρίαση την κατάθεσή της κεκλεισμένων των θυρών. Σύμφωνα με πληροφορίες η καταγγέλλουσα περιέγραψε στο δικαστήριο όσο είχε αναφέρει και στη μήνυσή της, εξηγώντας πως τον Σεπτέµβριο του 2008 της επιτέθηκε σεξουαλικά μέσα στο καµαρίνι του θεάτρου «Ήβη», ενώ τον είχε επισκεφθεί για επαγγελµατικό ραντεβού.

Σύμφωνα με την μαρτυρία της, ο Πέτρος Φιλιππίδης προχώρησε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της, ενώ τρεις μήνες νωρίτερα, την είχε καλέσει σε γραφείο θεατρικής εταιρείας και είχε προβεί και πάλι σε πράξεις που συνιστούν βιασμό. Η γυναίκα είχε περιγράψει ότι το Σεπτέμβριο του 2008, στο θέατρο, ο ηθοποιός της επιτέθηκε και τελικά την εξανάγκασε σε πράξεις που στοιχειοθετούν το αδίκημα του βιασμού.

«Άρχισε να μου μιλάει άσχημα και μου έκανε χειρονομίες. Του ξέφυγα, έτρεξα στο διάδρομο. Με πρόλαβε, με έπιασε από το λαιμό και μου έκανε ό,τι μου έκανε», φέρεται να είπε η γυναίκα, συμπληρώνοντας ότι αγνόησε την επίμονη άρνησή της και τις απεγνωσμένες προσπάθειές της να ξεφύγει από τα χέρια του. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι η εξιστόρηση της μηνύτριας σχετικά με τους βιασμούς που υπέστη, προκάλεσε την ερώτηση παρέδρου, ο οποίος διερωτήθηκε γιατί η γυναίκα ξαναπήγε να συναντήσει τον Πέτρο Φιλιππίδη μετά τον πρώτο βιασμό της. Εκείνη φέρεται να απάντησε πως βρέθηκε στο θέατρο για επαγγελματικούς λόγους, είχε κόσμο και δεν θεώρησε πως κινδυνεύει υπό αυτές τις συνθήκες.

Το σπριντ Φιλιππίδη

Αδυνατισμένος εμφανίστηκε ο ηθοποιός στη μικρή δικαστική αίθουσα στην οποία φιλοξενείται η δίκη του και ήρθε για πρώτη φορά αντιμέτωπος με τα φερόμενα θύματά του. Ο κατηγορούμενος ηθοποιός κατά την πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου στην οποία έδωσε το «παρών» μεταφέρθηκε στη δικαστική αίθουσα μέσω του κυλικείου που βρίσκεται στο ισόγειο του Πρωτοδικείου, διαδρομή που δεν έχει ακολουθηθεί ποτέ για άλλο κρατούμενο. Εμφανώς ταλαιπωρημένος, όπως οποιοσδήποτε που θα είχε περάσει τους τελευταίους έξι μήνες στη φυλακή, δεν παρέπεμπε σε άνθρωπο που αντιμετωπίζει τόσο σοβαρά προβλήματα υγείας και θα χρειαζόταν αμαξίδιο, όπως περιέγραφε ο συνήγορός του Μιχάλης Δημητρακόπουλος στην πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου.

Ο ηθοποιός κάθισε στο σημείο που του υποδείχθηκε και παρακολουθούσε την διαδικασία αμίλητος, ενώ μόλις κλήθηκε να σηκωθεί στο βήμα για να δώσει τα στοιχεία του, η φωνή έβγαινε με κόπο από το στόμα του. Πάντως, μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο κατηγορούμενος έκανε κανονικό… σπριντ μαζί με τους αστυνομικούς, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τον ισχυρισμό του δικηγόρου του, περί βαριά κλονισμένης υγείας.

Και στη δεύτερη συνεδρίαση της δίκης βρέθηκαν στο δικαστήριο οι ηθοποιοί Εβελίνα Παπούλια, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λένα Δροσάκη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης και Σπύρος Μπιμπίλας. Νωρίς το πρωί, όταν ο γιος του Πέτρου Φιλιππίδη βρισκόταν στο χώρο των δικαστηρίων και περπατούσε στο διάδρομο για να μπει στη δικαστική αίθουσα, τον σταμάτησε ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας. «Είσαι ο γιος του Πέτρου, ο Δημήτρης; Άκουσα πως είσαι καλός ηθοποιός και θέλω να έρθω να σε δω». Ο νεαρός άνδρας κοντοστάθηκε και φανερά εκνευρισμένος απάντησε πως εκείνος δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο, με τον Σπύρο Μπιμπίλα να απαντά: «Δεν καταλαβαίνω γιατί μου μιλάς με αυτό τον τρόπο; Από πότε αποκλείεις τους ηθοποιούς;». Με εμφανώς ειρωνικό τρόπο ο 25χρονος ηθοποιός αποκρίθηκε: «Σε ευχαριστούμε πολύ για όλα!».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr