Πλεύρης για απόκριες: Είμαστε πολύ συγκρατημένοι αν και θέλουμε να πάμε σε μια κανονικότητα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλεύρης για απόκριες: Είμαστε πολύ συγκρατημένοι αν και θέλουμε να πάμε σε μια κανονικότητα

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης παρουσίασε τους προβληματισμούς σχετικά με τις απόκριες και τα καρναβάλια αλλά και το σχέδιο για αλλαγές στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας

Συγκρατημένος απέναντι στις μεγάλες συγκεντρώσεις που φέρνουν απόκριες και καρναβάλια εμφανίστηκε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Προφανώς θα έχουμε μια εισήγηση από την επιτροπή. Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων από τη μια θέλει να πάμε σε μια κανονικότητα αλλά υπάρχει προβληματισμός για τα μεγάλα μαζικά γεγονότα. Πλησιάζοντας προς τις απόκριες θα υπάρχει απόφαση» είπε ο Θάνος Πλεύρης και συμπλήρωσε:

«Είμαστε πολύ συγκρατημένοι. Έχουμε μια αποκλιμάκωση αλλά πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για την επιστροφή στην κανονικότητα. Είναι οι πολύ μαζικές εκδηλώσεις που προκαλούν προβληματισμό. Άμεσα θα υπάρχουν αποφάσεις».

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στις αλλαγές που σχεδιάζονται για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας η οποία σήμερα, όπως εξήγησε, λειτουργεί με κέντρα υγείας, τα ΤΟΜΥ και τις συμβάσεις ιδιωτών γιατρών με ΕΟΠΥΥ.

Όπως εξήγησε στο MEGA με τις αλλαγές που σχεδιάζονται ο ιδιώτης γιατρός δεν θα πληρώνεται με τις επισκέψεις – 200 το μήνα που ισχύει σήμερα – αλλά θα πληρώνεται κατ’ άτομο που έχει. «Ο πολίτης δεν θα πληρώνει. Ο θεράπων ιατρός είναι αυτός στον οποίο θα έχουν αναφορά όλοι οι πολίτες και θα τους δίνει συμβουλές γιατί μέχρι τώρα όλοι σπεύδουν στα νοσοκομεία» εξήγησε ο Θάνος Πλεύρης.

«Πάμε σε μια δυναμική διαδικασία, ο γιατρός δεν θα πληρώνεται με την επίσκεψη αλλά θα έχει ένα χρεωμένο άτομο, θα παίρνει ένα ποσό για το άτομο αυτό» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας αποκαλύπτοντας ότι σε νομοσχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ αναμένεται να μπουν ποιοτικά κριτήρια στους ιδιώτες γιατρούς και όσοι δεν τα πληρούν δεν θα γίνεται σύμβαση με τον μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr