Πλεύρης: Κοντά στα 50.000 κρούσματα και σήμερα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλεύρης: Κοντά στα 50.000 κρούσματα και σήμερα

«Πιθανολογώ ότι θα κινηθούμε κοντά στα χθεσινά κρούσματα», όπου είχαμε πάνω από 50.000 μολύνσεις, τόνισε ο Θάνος Πλεύρης

«Πιθανολογώ ότι θα κινηθούμε κοντά στα χθεσινά κρούσματα», όπου είχαμε πάνω από 50.000 μολύνσεις, τόνισε ο Θάνος Πλεύρης

Κοντά στα 50.000 θα κινηθούν και σήμερα τα κρούσματα σύμφωνα όσα είπε ο Θάνος Πλεύρης το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Παράλληλα έκανε γνωστό ότι την «επόμενη εβδομάδα θα επαναξιολογηθούν τα μέτρα για την εστίαση και τα κέντρα διασκέδασης».

«Θεωρούμε ότι η αύξηση των κρουσμάτων δεν είναι αποτρεπτικός παράγοντας» για το άνοιγμα των σχολείων, πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος επεσήμανε ότι θα ανησυχούσε περισσότερο αν είχαμε 15.000 κρούσματα της μετάλλαξης «Δέλτα».

«Η επιλογή μας από τον Σεπτέμβριο, ήταν “ανοιχτά σχολεία”. Το πρωτόκολλο μας έφερε λιγότερη νοσηρότητα από ό,τι είχαμε υπολογίσει» δήλωσε ο κ. Πλεύρης. Τώρα, «ξεκινάμε με πιο αυστηρό πρωτόκολλο ελέγχου, από αυτό της πιο νοσηρής Δέλτα» επειδή η Όμικρον είναι πιο μεταδοτική.

Για τους μαθητές που είναι θετικοί στον κορονοϊό και θα πρέπει να κάνουν rapid-test, ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι θα έχουν προτεραιότητα στις δημόσιες δομές, όπου παρατηρείται μεγάλη αναμονή αυτές τις ημέρες, ενώ εξετάζεται να αυξηθούν και τα σημεία ελέγχου των κλιμακίων του ΕΟΔΥ.

Παράλληλα, ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι «δεν θα επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί αν δεν κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr