Πλεύρης: Ναι στην άρση πιστοποιητικού εμβολιασμού αλλά επανεξέταση το φθινόπωρο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλεύρης: Ναι στην άρση πιστοποιητικού εμβολιασμού αλλά επανεξέταση το φθινόπωρο

Την πρόθεση επαναξιολόγησης των μέτρων ανάσχεσης του κορονοϊού που είναι σε ισχύ τόνισε ο Θάνος Πλεύρης

Την πρόθεση επαναξιολόγησης των μέτρων ανάσχεσης του κορονοϊού που είναι σε ισχύ από την επιτροπή του υπουργειου Υγείας αυτή ή την επόμενη εβδομάδα τόνισε ο Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, στόχος της κυβέρνησης είναι η επιστροφή στην κανονικότητα, με όσο το δυνατόν λιγότερους περιορισμούς, όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι.

Ο κ. Πλέυρης υπογράμμισε, ωστόσο, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας, στον ΣΚΑΪ, ότι όποιο μέτρο αποφασιστεί από την επιτροπή να αρθεί, όπως για παράδειγμα τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, θα γίνει η επανεξέτασή τους και πάλι προς τον φθινόπωρο.

Αναφορικά με την τέταρτη δόση του εμβολίου του κορονοϊού ο ίδιος εκτίμησε ότι η επιστημονική κοινότητα βρίσκεται στο τελικό στάδιο της απόφασης. «Οι επιστήμονες είναι σε επικοινωνία με τις εταιρίες και μέσα στον Απρίλιο θα έχει ξεκαθαρίσει αν θα χορηγηθεί τέταρτη δόση του εμβολίου ή θα πάμε σε ένα ετήσιο εμβόλιο όπως αυτό της γρίπης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός υγείας γνωστοποίησε παράλληλα ότι οι πολίτες άνω των 60 ετών έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 90%, ενώ το 80% από αυτούς έχει προχωρήσεις και στην ενισχυτική δόση. «Παραμένουν στις 300.000 οι πολίτες άνω των 60 που δεν έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους», ανέφερε.

Παράλληλα, ο υπουργός επισήμανε, ότι από όσους νοσηλεύονται στις ΜΕΘ, οι ανεμβολίαστοι αποτελούν περίπου το 80%. Από τους εμβολιασμένους που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ η συντριπτική πλειοψηφία δεν έχει προχωρήσει στην ενισχυτική δόση. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι οι εμβολιασμένοι με 3 δόσεις αφορούν μεμονωμένες περιπτώσεις ασθενών κυρίως άνω των 80 ετών και με άλλα προβλήματα υγείας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr