Πνευματικός: Μεγάλη ευκαιρία για την Εύβοια η αναβάθμιση δημόσιων σχολείων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πνευματικός: Μεγάλη ευκαιρία για την Εύβοια η αναβάθμιση δημόσιων σχολείων

Για τα σχολεία της Εύβοιας συζήτησε ο Βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ Σπύρος Πνευματικός με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέτα Μακρή.

Για την εξέλιξη της διαδικασίας χαρακτηρισμού σχολείων ως Πειραματικών και Πρότυπων συζήτησε ο Βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ Σπύρος Πνευματικός με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέτα Μακρή, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Τρίτη 30 Μαρτίου.

Ο κ. Πνευματικός, σε συνέχεια της διαρκούς επικοινωνίας με την κ. Υφυπουργό για το θέμα,  ενημερώθηκε για την πρόοδο της διαδικασίας διεύρυνσης του δικτύου των Προτύπων και των Πειραματικών Σχολείων σε όλη την Ελλάδα που έχει δρομολογήσει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε υλοποίηση της δέσμευσης της κυβέρνησης της ΝΔ για αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο βουλευτής εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στις προτάσεις των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευβοίας για τον χαρακτηρισμό σχολείων της Εύβοιας ως Πρότυπων και Πειραματικών.

Η Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει διεξοδικά τις σχετικές προτάσεις και επιβεβαίωσε την πρόθεση του Υπουργείου για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επέκταση του δικτύου Πειραματικών και Πρότυπων σχολείων.

«Μέσα από τη λειτουργία Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για πρώτη φορά στην Εύβοια, θα έχουμε μία σπουδαία ευκαιρία να προχωρήσουμε στην ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας εκπαίδευσης στα δημόσια σχολεία. Θέλουμε τα παιδιά μας να έχουν πρόσβαση στις πιο σύγχρονες διδακτικές μεθόδους και εκπαιδευτικά εργαλεία, ως το πιο ισχυρό εφόδιο για το μέλλον τους. Τα Πρότυπα και τα Πειραματικά Σχολεία, σε κάθε περιοχή όπου έχουν λειτουργήσει, αγκαλιάστηκαν από την τοπική κοινωνία και βοήθησαν στη διάχυση νέων εκπαιδευτικών μεθόδων και καλών πρακτικών, όχι μόνο στα ίδια τα σχολεία αλλά στο σύνολο της σχολικής κοινότητας» δήλωσε ο κ. Πνευματικός.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr