Πνιγμός 6χρονης: «Πρέπει να ανοίξουν στόματα»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πνιγμός 6χρονης: «Πρέπει να ανοίξουν στόματα»

Μαρτυρίες μυστήριο για τη σχέση του πατέρα με το κορίτσι

Στην Αλβανία αποφάσισε να μείνει η μητέρα της 6χρονης και να μην επιστρέψει στην Ελλάδα, καθώς θεωρεί πως πλέον δεν έχει τίποτα να την κρατά εδώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας της 6χρονης, επειδή απαγορεύεται να βγει από την Ελλάδα, δεν πήγε στην κηδεία του άτυχου παιδιού του.

Τα λόγια της μητέρας έξω από το νεκροτομείο του νοσοκομείου Κορίνθου όπου πήγε για να αναγνωρίσει την σωρό της κόρης της φαίνεται πως δίνουν μια διαφορετική διάσταση στις τελευταίες ώρες της 6χρονης.

«Έλεγε πάρα πολλά, ότι δεν ήταν καλά μαζί του, ότι δεν περίμενε να το κάνει αυτό, ότι καθότανε και έπινε. Την προηγούμενη ημέρα είχαν πάει σε μια βάφτιση και καθόταν και έπινε. Ήταν σε άθλια κατάσταση. Της δώσανε ηρεμιστικά και δεν την είχαν πιάσει. Έλεγε γιατί το παιδάκι μου… Τι έφταιξε το παιδάκι μου. Γιατί το έκανε στο παιδάκι μου και δεν το έκανε σε μένα. Έφυγε ένα αγγελούδι, ας βοηθήσουμε τη μητέρα. Πρέπει να ανοίξουν τα στόματα, να μιλήσουν εκεί πέρα στο χωριό. Ότι έχει περάσει άθλιες καταστάσεις. Ότι έτρωγε ξύλο. Δεν είχε ούτε ρεύμα. Το γάλα του παιδιού πήγαινε και το ζέσταινε στη γειτόνισσα» είπε φίλη της μητέρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1.

Αναζητώντας απαντήσεις

Στην κατάθεσή του, ο πατέρας ισχυρίστηκε ότι, το τελευταίο διάστημα, η 6χρονη Αμέλια συνήθιζε να ανεβαίνει πάνω σε μια βάρκα και να ζωγραφίζει. Έτσι έκαναν και το μοιραίο μεσημέρι της Δευτέρας, αν και ο καιρός ήταν ιδιαίτερα άστατος και ακατάλληλος για κολύμπι. Πατέρας και κόρη, αφού έφαγαν, κολύμπησαν μέχρι τη βάρκα που τόσο αγαπούσε η μικρή Αμέλια. Αν και η απόσταση από την στεριά ξεπερνούσε τα 10 μέτρα, οι δυο τους βούτηξαν φαγωμένοι και φορώντας όλα τα ρούχα, ακόμα και τα παπούτσια τους.

«Το παιδί, το βγάλαμε με ρούχα. Ρούχα κανονικά, σορτσάκι, μπλουζάκι, πεδιλάκια, που πάει το παιδί βόλτα, σχολείο, στην παιδική χαρά», δήλωσε ο ψαροντουφεκάς Πάυλος Μπουνάς, που εντόπισε το παιδί στο MEGA.

Σε αυτή την απορία, απάντησε ο 42χρονος πατέρας, δηλώνοντας στην κατάθεσή του ότι η μικρή Αμέλια δεν είχε μαζί της μαγιό, «γιατί η μαμά της είχε ξεχάσει να της το βάλει στα πράγματά της, αλλά η μικρή επέμενε» κι έτσι πείστηκε.
Όσο για τα παπούτσια, όπως κατέθεσε, η μικρή τα φορούσε στη θάλασσα γιατί είχε αχινούς.

«Δεν μπορώ να ξέρω πόση ώρα μπορεί να έμεινε το παιδί στο νερό. Θα μπορούσε να είναι από 20 λεπτά, αλλά μέχρι και ώρα, ή ώρες. Δεν μπορώ να το πω εγώ αυτό. Αλλά όταν τράβηξα το παιδί στην επιφάνεια και το έβγαλα έξω, το παιδί ήταν μπλε και προφανώς ήταν νεκρό, κάτι που διαπιστώθηκε αργότερα από τους διασώστες και το νοσοκομείο», προσέθεσε ο κ. Μπουνάς.

Συμπλήρωσε μάλιστα: «Εγώ όμως, αυτό που δεν μπορώ να εξηγήσω στον εαυτό μου είναι το πώς ένας πατέρας άφησε το παιδί του μέσα στο νερό, έφυγε και πήγε να φορτίσει το κινητό του για να πάρει τηλέφωνο και να ζητήσει βοήθεια. Δηλαδή, δεν μπορούσε να πέσει στο νερό και να το τραβήξει, δεν μπορούσε και να πάει σε κάποιο κοντινό σπίτι και να φωνάξει βοήθεια;», αναρωτήθηκε ο ψαροντουφεκάς, εκφράζοντας απορίες και ερωτήματα που ήδη ερευνούν οι Αρχές.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr