Ποινή φυλάκισης σε 52χρονο που προσπάθησε να κάψει την πρώην σύζυγό του με βενζίνη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποινή φυλάκισης σε 52χρονο που προσπάθησε να κάψει την πρώην σύζυγό του με βενζίνη

Συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών επέβαλε το Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου σε έναν 52χρονο υπήκοο Αλβανίας και προσωρινά κρατούμενο στις φυλακές, για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και απόπειρα εμπρησμού.

Όπως αναφέρει το magnesianews, επικαλούμενο το κατηγορητήριο, o 52χρονος σήμερα, οικοδόμος στο επάγγελμα, στις 29 Δεκεμβρίου 2022, περιέλουσε με βενζίνη την πρώην σύζυγό του την ώρα που αυτή έβγαινε με τον 17χρονο γιό τους από το αυτοκίνητό της, στην πιλοτή της πολυκατοικίας όπου διαμένει, ενώ βενζίνη έριξε και στο αυτοκίνητο απειλώντας να το κάψει.

Βόλος: Ο γιος συγκράτησε τον πατέρα του και απέτρεψε το κακό

Ο γιος του πρών ζευγαριού αντέδρασε ψύχραιμα και κατάφερε να συγκρατήσει τον πατέρα του, με αποτέλεσμα η μητέρα να προλάβει να φύγει και να πάει στην αστυνομία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο δράστης, οικοδόμος στο επάγγελμα, είχε κατηγορηθεί παλαιότερα για εμπόριο ναρκωτικών και του έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα.

Τι είπε στην απολογία του ο κατηγορούμενος

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος κατέθεσε ότι δεν είχε πρόθεση να πυρπολήσει την γυναίκα με την οποία είχαν χωρίσει, αλλά δεν το άφηνε να δει το παιδί τους, με αποτέλεσμα να τον κυριέψει απελπισία «γιορτινές μέρες που ήταν».

Η πρώην σύζυγός του, από την άλλη, κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος την πλησίασε φορώντας κουκούλα και γάντια και κρατούσε δύο αναπτήρες, γεγονός που της προκάλεσε τρόμο και ανησυχία για τη ζωή της και του παιδιού της.

Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε να μετατραπεί η κατηγορία σε απόπειρα ενδοοικογενειακής βλάβης και απόπειρα διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, αλλά το Δικαστήριο απέμεινε στις αρχικές κατηγορίες και η ποινή ήταν μεγάλη.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr