Ποιο lockdown; «Βούλιαξε» η παραλία της Χαλκίδας σήμερα (Εικόνες)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιο lockdown; «Βούλιαξε» η παραλία της Χαλκίδας σήμερα (Εικόνες)

Την έντονη ανησυχία του, εξέφρασε χθές στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, για την επαρχεία.

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση να βλέπουν το φως της δημοσιότητας εικόνες συνωστισμού από την παραλία της Χαλκίδας, την ίδια ώρα που τα κρούσματα του κορονοϊού παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, κατί το οποίο μας κρατάει μακριά από την έξοδο του δεύτερου lockdown.

Εικόνες συνωστισμού καταγράφονται αυτή την ώρα, στην Χαλκίδα με την πλειοψηφία των πιστών να φοράει μάσκα, ωστόσο δεν τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις. Την έντονη ανησυχία του, εξέφρασε χθές στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, για την επαρχεία.

«Κάνω έκκληση σε όλους και ιδιαίτερα στην επαρχεία, ο ιός υπάρχει παντού, πρέπει να φοράμε την μάσκα και να μην ερχόμαστε σε επαφή με κόσμο» ανέφερε στη συνέχεια σε δραματικό τόνο ο κ. Μαγιορκίνης. «Το ότι δεν ζούνε σε μεγάλες πόλεις δεν σημαίνει ότι ο ιός δεν μας αφορά» κατέληξε.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, ‘ώστε να δούμε την ανάκαμψη της πανδημίας είπε ότι πρέπει όλοι να τηρούμε τα μέτρα, δεν κάνει διακρίσεις ο ιός.

Τι λένε οι ειδικοί

Τον αριθμό των κρουσμάτων ανά εβδομάδα μέχρι το τέλος του έτους παρουσίασε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ και ειδικός σε μαθηματικά μοντέλα επιδημιολογικής διασποράς, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, στον ΣΚΑΪ σημειώνοντας ότι στις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν υποχωρήσει στα 900 κρούσματα. Επισημαίνει δε ότι η πτώση των κρουσμάτων είναι αργή και το άνοιγμα της αγοράς, σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, είναι πρόωρο.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του κ. Σαρηγιάννη, στις 8 Δεκεμβρίου τα κρούσματα θα έχουν διαμορφωθεί στα 1.475 κρούσματα ανά ημέρα.

  • Στις 15 Δεκεμβρίου η χώρα θα μετρά 1.100 κρούσματα.
  • Στις 22 Δεκεμβρίου τα κρούσματα θα έχουν υποχωρήσει περίπου στα 900 και στο τέλος του χρόνου στα 770 κρούσματα.

«Τα κρούσματα δε συνάδουν με τον στόχο που είχε θέσει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας που ήταν τα 500 κρούσματα για να ανοίξει η αγορά. Οι προσομοιώσεις μας δείχνουν ότι αν ανοίξουν τα καταστήματα και δεν τηρηθούν τα μέτρα, 15-20 μέρες μετά θα δούμε μια αναζωπύρωση. Επομένως οποιοδήποτε άνοιγμα θα είναι πρόωρο», υπογράμμισε ο κ. Σαρηγιάννης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr