Ποιοι πρέπει να βάλουν ένα «Σ» στο τζάμι του αυτοκινήτου; Έρχονται πρόστιμα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιοι πρέπει να βάλουν ένα «Σ» στο τζάμι του αυτοκινήτου; Έρχονται πρόστιμα

Οι οδηγοί με συνοδό θα πρέπει να τοποθετήσουν ένα διακριτικό σήμα αποτελείται από το Κεφαλαίο γράμμα «Σ» με διαστάσεις 12 x15 εκατοστά στο πίσω παράθυρο του αυτοκινήτου.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις οδήγησης με συνοδό δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ανοίγοντας και ουσιαστικά το δρόμο στους νέους να βρεθούν πίσω από το τιμόνι κάποιου αυτοκινήτου.

Για να μπορούν να κάθονται στο τιμόνι με συνοδό όσοι έχουν λάβει το προσωρινό δίπλωμα, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η μηδενική κατανάλωση αλκοόλ αλλά και η… πλήρης τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, γιατί σε διαφορετική περίπτωση κυρώσεις θα έχουν και οι δύο πλευρές.

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση, η προσωρινή άδεια οδήγησης παρέχει στον κάτοχό της όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχουν όσοι οδηγούν Ι.Χ. αλλά και κάποιους επιπλέον κανόνες.

Ειδικότερα, οι 17άρηδες θα πρέπει να γνωρίζουν πως απαγορεύεται η κατανάλωση οποιασδήποτε ποσότητας αλκοόλ από τον οδηγό κατά τη συνοδευόμενη οδήγηση. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «τα όρια οινοπνεύματος, των 0,20 gr/λίτρο αίματος, μετρούμενο με τη μέθοδο της αιμοληψίας και των 0,10 mg/λίτρο εκπνεόμενου αέρα, μετρούμενο με αλκοολόμετρο, μηδενίζονται».

Δείτε περισσότερα εδώ

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr