Ποιος ήταν ο επιχειρηματίας που εκτέλεσαν στο αυτοκίνητό του
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιος ήταν ο επιχειρηματίας που εκτέλεσαν στο αυτοκίνητό του

Ένα θρίλερ εκτυλίσσεται από το βράδυ της Τετάρτης (07/02) στη Μάνδρα, μετά την άγρια δολοφονία του επιχειρηματία, Χρήστου Γιαλιά.

Το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες της μαφιόζικης εκτέλεσης του επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά, το βράδυ της Τετάρτης (7/2) στη Μάνδρα, προσπαθούν να χαρτογραφήσουν οι αστυνομικές αρχές.

Προς αυτή την κατεύθυνση, οι αστυνομικοί συλλέγουν οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, με την προσδοκία ότι θα εντοπίσουν στοιχεία για το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι εκτελεστές για να φτάσουν στην περιοχή αλλά και εκείνο που ακολούθησαν, προκειμένου να διαφύγουν μετά την δολοφονία του 59χρονου επιχειρηματία. Σημειώνεται, πάντως, ότι πρόκειται για μία ερημική τοποθεσία.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών, αναφέρουν ότι οι δράστες ήταν τουλάχιστον δύο και χρησιμοποίησαν μοτοσικλέτα για την μετακίνησή τους. Δεν αποκλείεται, δε, να υπήρχε και υποστηρικτική ομάδα, καθώς, υπάρχουν μαρτυρίες για την ύποπτη κίνηση ενός μαύρου οχήματος στην περιοχή, λίγα λεπτά πριν από τη δολοφονία.  Σημειώνεται ότι υπάρχει διαθέσιμο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της κατοικίας του επιχειρηματία, που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 200 μέτρων από το σημείο όπου του έστησαν την φονική ενέδρα.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί συλλέγουν μαρτυρίες από το οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον του θύματος, σε μία προσπάθεια να φωτίσουν το κίνητρο της μαφιόζικης εκτέλεσης.

Σημειώνεται ότι οι δράστες «γάζωσαν» τον επιχειρηματία με τουλάχιστον 18 σφαίρες και μετά, έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητό του, προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Ακόμη και οι έμπειροι αξιωματικοί του τμήματος του Ανθρωποκτονιών, ερευνώντας τον τόπο της δολοφονίας έκαναν λόγο για ένα ιδιαίτερα άγριο σκηνικό εγκλήματος, καθώς οι δράστες όχι μόνο πυροβόλησαν και σκότωσαν τον Χρήστο Καλιά αλλά και τον έκαψαν μέσα στο αυτοκίνητό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι Αρχές εκτιμούν πως οι δράστες με την μοτοσικλέτα, είτε τον ακολούθησαν από τα γραφεία της εταιρείας του, από τα οποία είχε αποχωρήσει λίγο νωρίτερα από την Μαγούλα, είτε γνώριζαν την καθημερινότητά του και ήξεραν πού βρίσκεται το σπίτι του, και του έστησαν ενέδρα θανάτου.

Παράλληλα, εκτιμάται πως το φονικό όπλο, το καλάσνικοφ, το άφησαν επίτηδες να καεί μέσα στο αυτοκίνητο του θύματος, ώστε να σβηστούν τα ίχνη τους, αλλά και διότι θα ήταν επικίνδυνο να κυκλοφορούν με ένα μεγάλων διαστάσεων όπλο επάνω στη μοτοσικλέτα κατά την διαφυγή τους.

Σήμερα αναμένεται να γίνει και η νεκροψία – νεκροτομή, μία ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική διαδικασία, καθώς η σορός του θύματος βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. οι επαφές του επιχειρηματία – Τα σενάρια για το κίνητρο των δραστών

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.grστο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται το κινητό τηλέφωνό του και οι επαφές που πιθανόν είχε το τελευταίο χρονικό διάστημα. Καταθέσεις θα πάρουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και από ανθρώπους του περιβάλλοντός του και κυρίως από συνεργάτες του προκειμένου να διαπιστώσουν αν δεχόταν απειλές ή αν είχε τυχόν διαφορές με κάποιον. δολοφονία Μάνδρα Χρήστος Γιαλιάς

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, με δεδομένο το ποινικό παρελθόν του Χρήστου Γιαλιά, ο οποίος είχε συλληφθεί για παράνομη οπλοφορία και για παραβάσεις του εργασιακού κώδικα, η ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ενώ δεν αποκλείει την περίπτωση ακόμη και να κρύβεται πίσω από την στυγερή δολοφονία, ένα πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου.

Μοιραία οι αστυνομικοί θα ερευνήσουν εάν η δολοφονία σχετίζεται με την δολοφονία της πρώην συζύγου του το 2018, η οποία αν και δεν είχε εξιχνιαστεί ποτέ, είχε αποδοθεί σε ληστεία, κάτι που όμως δεν φαινόταν να το υποστηρίζουν σθεναρά οι αρχές.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr