Πώς η Πισπιρίγκου κατηγορείται για τον θάνατο της Τζωρτζίνας αλλά «καίγεται» από την Ίριδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς η Πισπιρίγκου κατηγορείται για τον θάνατο της Τζωρτζίνας αλλά «καίγεται» από την Ίριδα

Η Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας, τρέμει στην ιδέα οι πληροφορίες για τα πορίσματα του θανάτου -κυρίως της Ίριδας, η οποία πέθανε στο σπίτι της- να δείχνουν έγκλημα.

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση των τριών παιδιών στην Πάτρα αφού η Ρούλα Πισπιρίγκου, κατηγορείται μεν για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας ωστόσο δεδομένα γύρω από τον θάνατο της άλλης της κόρης, Ίριδας φαίνεται πως είναι “κόλαφος” για την ενοχή της και ενδεχομένως δώσουν νέα τροπή στην υπόθεση.

Αρχικά, οι καταθέσεις συνεχίζονται σήμερα, με τον πατέρα του Μάνου Δασκαλάκη. Χθες Πέμπτη ο πατέρας των παιδιών Μάνος Δασκαλάκης, κατέθετε επί οκτώ περίπου ώρες.

Παράλληλα, νέες εξελίξεις υπάρχουν και σε ότι αφορά στην κεταμίνη, την ουσία που ευθύνεται για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. Στη εξέταση που έγινε στο αίμα της 9χρονης – σε Εργαστήριο των Αθηνών κατά παραγγελία της αρμόδιας Ανακρίτριας – δεν εντοπίστηκε μεταβολίτης της κεταμίνης στα ούρα!

Επίσης το πολυαναμενόμενο πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα για τους θανάτους των Μαλένα και Ίριδα αναμένεται από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Όπως όλα δείχνουν και αυτοί οι θάνατοι οφείλονται σε ανθρωποκτονία.

Μετά από αυτά, οι Διωκτικές Αρχές αναλαμβάνουν δράση και οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, οι συγγενείς της Ρούλας Πισπιρίγκου είναι τρομοκρατημένοι, όπως και η ίδια, μετά τα όσα ακούγονται για τους θανάτους των Μαλένα και Ίριδα.

Η Πισπιρίγκου τρέμει στην ιδέα οι πληροφορίες για τα πορίσματα του θανάτου -κυρίως της Ίριδας, η οποία πέθανε στο σπίτι της- να δείχνουν έγκλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», στη εξέταση που έγινε στο αίμα της 9χρονης – σε Εργαστήριο των Αθηνών κατά παραγγελία της αρμόδιας Ανακρίτριας – δεν εντοπίστηκε μεταβολίτης της κεταμίνης στα ούρα!

Ο μεταβολίτης της κεταμίνης είχε εντοπιστεί στην εξέταση που είχε -σε προγενέστερο χρόνο- διενεργηθεί από τον καθηγητή Ράικο στο Ειδικό Εργαστήριο της Θεσσαλονίκης, με την μετέπειτα υποσημείωση ότι… «η κεταμίνη στον οργανισμό της Τζωρτζίνας επιβεβαιώνεται ξεκάθαρα».

Αυτό σημαίνει ότι κάποιος τη χορήγησε, ενώ αυτή νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας.

Το νέο στοιχείο, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα χαρακτηρίζεται ως «ιδιαίτερα σοβαρό», αφού δίνει «πάτημα» στην «υπεράσπιση της κατηγορουμένης να θέσει υπό αμφισβήτηση τα αποτελέσματα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και να ενισχύσει την προσφυγή του δικηγόρου της Πισπιρίγκου, Οθωνα Παπαδόπουλου, κατά της απορριπτικής απόφασης της Ανακρίτριας, για επενεξέταση του δείγματος με την κεταμίνη στο Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Κρήτης, πολύ δε περισσότερο αφού ο εκεί διευθυντής του – καθηγητής Τοξικολογίας Τσατσάκης, δείχνει να διαφωνεί με τη μεθοδολογία του συναδέλφου του Ράικου στο ΑΠΘ» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα.

Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι η αναλυτική έκθεση του εργαστήριου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ανέφερε πώς η δόση των 6,5 mg/ml που εντοπίστηκε στην 9χρονη ήταν θανατηφόρα πέραν πάσης αμφιβολίας, ενώ με μια ελάχιστη μεγαλύτερη ποσότητα, μπορεί να πεθάνει ένας ενήλικας άνδρας, γεγονός που αποδεικνύει ότι το κοριτσάκι βασανίστηκε.

Ο Μάνος Δασκαλάκης κατέθετε χθες για περισσότερο από εφτά ώρες στους αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών σχετικά με τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών του.

O πατέρας των τριών παιδιών από την Πάτρα είχε κληθεί 48 ώρες νωρίτερα από τους έμπειρους αξιωματικούς, προκειμένου να βρεθεί το πρωί της Πέμπτης στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών.

Ο ίδιος μπήκε στην ΓΑΔΑ από την πίσω πόρτα στις 11 το πρωί και βγήκε επίσης από την πίσω πόρτα στις 7 το απόγευμα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πολύωρη κατάθεσή του, αποκαλούσε κατηγορούμενη την Πισπιρίγκου. Δεν την αποκάλεσε ούτε μία φορά σύζυγό του ή γυναίκα του.

Ο Μάνος Δασκαλάκης αποκαλούσε την Πισπιρίγκου «κατηγορουμένη» καθ’ όλη την διάρκεια της πολύωρης κατάθεσής του

Η κατάθεσή του έγινε στο πλαίσιο της προανακριτικής έρευνας για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας, της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας, χωρίς την παρουσία του δικηγόρου του. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατάθεσή του φέρεται να ήταν ιδιαίτερα σημαντική.

Μάλιστα όπως αναφέρει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο MEGA ο Μάνος Δασκαλάκης κλήθηκε να σχολιάσει και την αφήγηση για το πώς έγινε αντιληπτός ο θάνατος της Ίριδας. Ο πατέρας των τριών παιδιών εξέφρασε τους ενδοιασμούς του για όσα έχουν ειπωθεί σχετικά με τον θάνατο της Ίριδας.

Ο Μάνος Δασκαλάκης, θα δώσει συμπληρωματική κατάθεση μετά την ανακοίνωση του πορίσματος των δύο ιατροδικαστών Νίκο Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Διαβάστε επίσης: Κατερινόπουλος: «Ίσως η Πισπιρίγκου να ομολογούσε αν έμενε στην Ασφάλεια για ανάκριση»
Επίσης, φέρεται να επανέλαβε ενώπιον των αστυνομικών πως δεν είχε περάσει ποτέ από το μυαλό του ότι η σύζυγός του μπορεί να είχε κάνει κάτι κακό στα παιδιά και περιέγραψε τα όσα συνέβησαν την ημέρα θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας.

Ο παππούς των τριών παιδιών αναμένεται σήμερα Παρασκευή να καταθέσει όσα γνωρίζει αλλά και να απαντήσει στις ερωτήσεις που θα του θέσουν οι αρχές. Σύμφωνα με τον συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ Σταύρο Μπαλάσκα, ο οποίος μίλησε σήμερα στον ΑΝΤ1, τμήμα του Ανθρωποκτονιών βρίσκεται ήδη στην Πάτρα. Εκεί θα καταθέσει ο πατέρας του Δασκαλάκη αλλά και οι υπόλοιποι που θα κληθούν.

Πλέον θεωρείται θέμα ημερών η επίσημη απάντηση για το αν οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας οφείλονται σε εγκληματική ενέργεια, όπως συνέβη στην περίπτωση της αδερφής τους, Τζωρτζίνας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πεντάωρη κατάθεση της Αγγελικής Τσιόλα, που μίλησε για όλους και για όλα. Η ιατροδικαστής, που είχε υπογράψει το αρχικό πόρισμα για το θάνατο της μικρής Ίριδας την Άνοιξη του 2021, σύμφωνα με πληροφορίες μίλησε για εγκληματική ενέργεια.

Αξιολόγησε εκ νέου όλα τα ευρήματα, κατέθεσε νέα στοιχεία για τον θάνατο της Ίριδας και φέρεται να επανέλαβε πως δεν ευσταθεί η αγενεσία φλεβόκομβου ως αιτία θανάτου της μικρής.

ΠΗΓΗ: MEGA- ANT1ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr