Πώς να προστατέψετε το κινητό σας από τους κλέφτες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς να προστατέψετε το κινητό σας από τους κλέφτες

Ποια είναι η άγνωστη ρύθμιση που προστατεύει το κινητό σας τηλέφωνο σε περίπτωση που πέσετε θύμα κλοπής.

Ποια είναι η άγνωστη ρύθμιση που προστατεύει το κινητό σας τηλέφωνο σε περίπτωση που πέσετε θύμα κλοπής.

Viral έχει γίνει στο TikTok ένα βίντεο που δημοσίευσε το αμερικανικό δίκτυο CNN σχετικά με την άγνωστη ρύθμιση η οποία μπορεί να σας επιτρέψει να εντοπίσετε το iPhone κινητό σας σε περίπτωση κλοπής.

Το θέμα ασφαλείας των συσκευών Apple έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τόσο την εταιρεία όσο και τους πελάτες της τελευταία, ιδίως μετά την πρόσφατη ανακοίνωση του τεχνολογικού κολοσσού, ο οποίος καλούσε όλους τους χρήστες iPhone να αναβαθμίσουν το λογισμικό τους, λόγω ορισμένων «κενών ασφαλείας».

Ωστόσο, σύμφωνα με το βίντεο του CNN στο TikTok, υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος για να εντοπίσετε το κινητό σας εάν κλαπεί, «κλειδώνοντας» τους κλέφτες έξω από τις ρυθμίσεις εντοπισμού της συσκευής σας. Με αυτό τον τρόπο, θα έχετε πρόσβαση στην τοποθεσία του κινητού σας ακόμα και μετά την κλοπή.

Η ρύθμιση που βοηθάει στον εντοπισμό της συσκευής σε περίπτωση κλοπής

Όπως εξηγεί η «Daily Mirror», το πρώτο πράγμα που κάνουν οι ληστές μόλις πάρουν τη συσκευή σας στα χέρια τους είναι να ενεργοποιήσουν την λειτουργία πτήσης, προκειμένου το κινητό να μην είναι ανιχνεύσιμο, καθώς δεν θα εκπέμπει σήμα.

Η ενεργοποίηση της λειτουργίας πτήσης ενεργοποιείται πολύ εύκολα, απλώς με το σύρσιμο του δακτύλου του χρήστη από το κάτω μέρος της οθόνης προς τα πάνω. Η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει ακόμα και όταν η οθόνη είναι κλειδωμένη και έτσι ο κωδικός ξεκλειδώματος ή το δακτυλικό σας αποτύπωμα δεν θα σας προστατεύσει.

Ευτυχώς, όμως, υπάρχει ένας έξυπνος τρόπος για να περιορίσετε την πρόσβαση των επιτήδειων όχι μόνο στο κουμπί της λειτουργίας πτήσης αλλά και σε ολόκληρο τον «πίνακα ελέγχου» ακολουθώντας μερικά απλά βήματα.

Βήμα-βήμα η διαδικασία 

  • Πηγαίντε στις «Ρυθμίσεις» της συσκευής σας.
  • Επιλέξτε «Face ID και κωδικός» (ή «Touch ID και κωδικός», εάν το μοντέλο σας είναι παλαιότερο).
  • Πληκτρολογήστε τον κωδικό ξεκλειδώματος του τηλεφώνου σας.
  • Σύρετε το δάχτυλό σας προς τα κάτω μέχρι να βρείτε την επιλογή «Κέντρο Ελέγχου» και στη συνέχεια απενεργοποιήστε την.
  • Για ακόμα περισσότερη ασφάλεια, μπορείτε να απενεργοποιήσετε και την επιλογή «Πορτοφόλι», έτσι ώστε οι κλέφτες να μην έχουν άμεση πρόσβαση στις τραπεζικές σας κάρτες, στην περίπτωση που τις έχετε προσθέσει στο Apple Wallet.

Με αυτό τον τρόπο ούτε εσείς αλλά ούτε και πιθανοί κλεφτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα χαρκατηριστικά του «Κέντρου Ελέγχου» χωρίς ξεκλείδωμα της οθόνης που θα απαιτεί είτε κωδικό είτε δακτυλικό αποτύπωμα.

https://www.tiktok.com/@cnnunderscored/video/7137435831383608622

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr