Πώς οδηγούμε κοντά σε σχολεία – Χρήσιμες συμβουλές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς οδηγούμε κοντά σε σχολεία – Χρήσιμες συμβουλές

Η σχολική χρονιά ξεκινά και οι οδηγοί πρέπει να είναι διπλά προσεκτικοί

Η σχολική χρονιά ξεκινά και οι οδηγοί πρέπει να είναι διπλά προσεκτικοί και υποψιασμένοι για τις μεταβαλλόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες γύρω από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Η κίνηση γύρω από αυτά κρύβει αρκετούς “ανεξέλεγκτους” κινδύνους και θα πρέπει τα αισθητήρια όργανά μας να δουλέψουν υπερωρίες για να περιορίσουμε τους αστάθμητους παράγοντες. Για να μην θέσουμε λοιπόν σε κίνδυνο τους ανήλικους συμπολίτες μας, θα πρέπει να τηρούμε ορισμένους επιπλέον κανόνες ασφαλούς οδήγησης.

  • Μειώνουμε την ταχύτητα κίνησης του αυτοκίνητου μας, καθώς πλησιάζουμε στην περιοχή του σχολείου.
  • Δεν κολλάμε πίσω από σχολικά λεωφορεία και δεν ακινητοποιούμε το αυτοκίνητό μας πάνω στην διάβαση πεζών. Αφήνουμε χώρο στα παιδιά να κινηθούν και να διασχίσουν το δρόμο με ασφάλεια.
  • Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τα παιδιά δεν αντιδρούν στον κίνδυνο όπως οι ενήλικες. Στη θέα ενός οχήματος που πλησιάζει, πιθανόν να διασχίσουν το δρόμο τρέχοντας, αντί να περιμένουν να περάσει.
Driving near school
  • Λόγω αναστήματος, μπορεί να μην δούμε ένα παιδί όταν αυτό βρίσκεται “κρυμμένο” πίσω από ένα εμπόδιο ή αυτοκίνητο. Για αυτό τον λόγο, ελέγχουμε συνεχώς το χώρο ανάμεσα στα σταθμευμένα αυτοκίνητα που πλησιάζουμε, κινούμενοι πάντα με χαμηλή ταχύτητα. Δηλαδή, δεν θα πρέπει να χαλαρώσουμε καθόλου και να έχουμε στο νου μας ότι ανά πάσα στιγμή ένα παιδί μπορεί να πεταχτεί μπροστά μας κυνηγώντας για παράδειγμα μια μπάλα.
  • Όταν βλέπουμε σταματημένο σχολικό λεωφορείο, είτε μπροστά από το σχολείο είτε μπροστά από σπίτι, το προσπερνάμε προσεκτικά και με πολύ χαμηλή ταχύτητα γιατί μπορεί να περνάνε πεζοί μπροστά από αυτό. Για αυτό διατηρούμε τη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση που μας επιτρέπουν οι συνθήκες.
  • Σε πολλά σχολεία, υπάρχει σχολικός τροχονόμος που φροντίζει για την ασφαλή μετακίνηση και διάσχιση γύρω δρόμων από τους μαθητές. Σε κάθε περίπτωση ακολουθούμε τις υποδείξεις τους και τους διευκολύνουμε στο έργο τους.

Πηγή: carandmotor.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr