ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πότε είναι η φετινή Black Friday: Η «ψευδαίσθηση» των μεγάλων προσφορών

Σε ποια ημερομηνία πέφτει φέτος η Black Friday, η καθιερωμένη ημέρα των μεγάλων προσφορών που όπως δείχνουν τα στοιχεία δεν είναι τόσο... μεγάλες.
Πότε είναι η φετινή Black Friday: Η «ψευδαίσθηση» των μεγάλων προσφορών

Η Black Friday, Μαύρη Παρασκευή στα ελληνικά, έχει τις ρίζες της στις ΗΠΑ, όπου έχει καθιερωθεί ως η επόμενη από την Ημέρα των Ευχαριστιών. Με τη σειρά της, η Ημέρα των Ευχαριστιών γιορτάζεται την 4η Πέμπτη κάθε Νοέμβρη. Η Black Friday στις ΗΠΑ λοιπόν πέφτει την 4η Παρασκευή του Νοεμβρίου.

Η ημέρα στις ΗΠΑ, σηματοδοτεί την αρχή της χριστουγεννιάτικης περιόδου και είναι συνυφασμένη με τις μεγάλες προσφορές. Στην Ελλάδα Ημέρα των Ευχαριστιών δεν υπάρχει και η Black Friday έχει οριστεί φέτος για τις 26 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το skroutz.gr που έχει ήδη δημιουργήσει ειδική σελίδα για τη φετινή black friday, τα 9 πιο δημοφιλή προϊόντα στην Black Friday, είναι: Οι θήκες κινητών τηλεφώνων, τα κινητά τηλέφωνα, χριστουγεννιάτικα στολίδια δέντρου, sneakers (παπούτσια), βιβλία, κρέμες προσώπου, χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, αθλητικά παπούτσια και βιταμίνες.

Μόλις 8,3% των προϊόντων αγοράστηκαν φθηνότερα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το skroutz και η ειδική του σελίδα για τη Black Friday: Συνολικά, το 8,3% των προϊόντων αγοράστηκε σε πιο οικονομική τιμή ενώ το 87,9% σε παρόμοια τιμή (±10%). Το υπόλοιπο 3,8% των προϊόντων αγοράστηκε σε υψηλότερες τιμές.

Οι κατηγορίες «Υγεία & Ομορφιά» και «Μόδα» παρουσίασαν τις σημαντικότερες εκπτώσεις.

Σε ποσοστό άνω του 10% τα χριστουγεννιάτικα στολίδια/λαμπάκια/διακοσμητικά, που αγοράστηκαν μέσω Skroutz, ήταν σε υψηλότερες τιμές.

Το 17% από τα αθλητικά παπούτσια/ sneakers που πουλήθηκαν ήταν σε αξιοσημείωτη έκπτωση (>10%).

Συγκρίνοντας τις αγορές που πραγματοποιήθηκαν την εβδομάδα της Black Friday 2020 με αυτές του 2019, διαπιστώνεται ότι:

Τα προϊόντα που αγοράστηκαν σε πιο οικονομικές τιμές είναι περίπου στο ίδιο ποσοστό δηλ. 8,3% το 2020 έναντι 8,5% το 2019.

Τα προϊόντα που αγοράστηκαν σε υψηλότερη τιμή παρουσίασαν αύξηση (το ποσοστό για το 2019 ήταν 1,2% έναντι 3,8% για το 2020).

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ