Πότε καταργείται το SMS στο 13033
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πότε καταργείται το SMS στο 13033

Τι είπε η Αριστοτελία Πελώνη

Στην κατάργηση του SMS στο 13033 αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας για τα επόμενα βήματα της άρσης του lockdown

Για τα επόμενα βήματα στο άνοιγμα δραστηριοτήτων, τo sms στο 13033 και την κατάργησή του, τις μετακινήσεις και τους εμβολιασμούς μίλησε στον ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Ειδικά για την πιθανότητα κατάργησης των SMS στο 13033 ανέφερε ότι από τις 15 Μαΐου και μετά «θα δούμε τι μπορεί να γίνει και τι μπορεί να επανεξεταστεί».

Όπως τόνισε το θέμα θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Υπενθύμισε, δε, ότι «στις 15 Μαΐου που θα ανοίξει ο τουρισμός θα ανοίξουν και οι υπερτοπικές μετακινήσεις».

Για τους παιδικούς σταθμούς είπε πως το άνοιγμά τους δεν θα συζητηθεί αυτή τη στιγμή ενώ σημείωσε ότι δεν είναι δυνατόν να γίνουν self test στα παιδιά, καθώς είναι πολύ μικρά και δεν φορούν και μάσκες.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, η κυρία Πελώνη είπε ότι «επιταχύνουμε πάρα πολύ» υποστηρίζοντας ότι «από δω και πέρα θα ανέρχονται περίπου στις 100.000 οι εμβολιασμοί ημερησίως».

«Το εμβόλιο είναι η μόνη ασπίδα ασφαλείας και το εργαλείο που θα μας φέρει στην ελευθερία» πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος τονίζοντας ότι το 95% των ανθρώπων που καταλήγουν σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.

Ωστόσο σημείωσε ότι «δεν είναι ακόμα της παρούσης» το αν θα ανοίξει η πλατφόρμα ώστε να υπάρχει επιλογή εμβολίου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr