ΠΟΥ: Έκτακτη σύσκεψη για την ευλογιά των πιθήκων – Πάνω από 100 τα κρούσματα στην Ευρώπη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΥ: Έκτακτη σύσκεψη για την ευλογιά των πιθήκων – Πάνω από 100 τα κρούσματα στην Ευρώπη

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση για να συζητηθεί η ταχέως αναπτυσσόμενη επιδημία της ευλογιάς των πιθήκων.

Σύμφωνα με τη βρετανική δημοσίευση Telegraph, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζήτησε σήμερα Παρασκευή (20/05), έκτακτη συνεδρίαση για αύριο, καθώς επιβεβαιώθηκαν τα πρώτα κρούσματα σε Γαλλία, Γερμανία και Βέλγιο από την ευλογιά των πιθήκων.

Πάνω από 100 τα κρούσματα στην Ευρώπη

Μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, τη Σουηδία, τον Καναδά, την Αυστραλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες αναφέρουν μια ασθένεια ενδημική σε περιοχές της Αφρικής. Τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στην Ευρώπη έχουν πλέον ξεπεράσει τα 100, ανέφερε το Reuters.

Τα δεδομένα που συνέλεξε ένας ακαδημαϊκός του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης λένε ότι ο αριθμός είναι πιο κοντά στους 130.

Τι είναι η νόσος αυτή;

Είναι μια σχετικά σπάνια νόσος που προκαλείται από έναν ιό (Poxvirus), που ανήκει στην ίδια οικογένεια με τον ιό της ευλογιάς. Η νόσος συνήθως εξαπλώνεται μεταξύ των μαϊμούδων στην Κεντρική και Δυτική Αφρική, όπου ενδημεί, αλλά περιοδικά “πηδάει” και στους ανθρώπους, έχοντας προκαλέσει μέχρι σήμερα μικρές εξάρσεις κρουσμάτων. Για πρώτη φορά εντοπίστηκε σε μαϊμούδες εργαστηρίου το 1958. Το πρώτο περιστατικό μόλυνσης ανθρώπου καταγράφηκε στη Δημοκρατία του Κονγκό το 1970.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr