Που θα μπουν 750 νέες κάμερες – Ποιος είναι ο λόγος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Που θα μπουν 750 νέες κάμερες – Ποιος είναι ο λόγος

Σε αυστηροποίηση του πλαισίου για τις άδειες όπλων, ακόμα και των κυνηγετικών προσανατολίζονται οι Αρχές.

Σε αυστηροποίηση του πλαισίου για τις άδειες όπλων, ακόμα και των κυνηγετικών προσανατολίζονται οι Αρχές. Για το λόγο αυτό έχει συσταθεί μια ειδική επιτροπή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που νομικά θα εξετάσει το συγκεκριμένο θέμα.

Στο νέο νομοθετικό πλαίσιο θα προβλέπεται μάλιστα και η λειτουργία μιας βάσης δεδομένων, που σημαίνει ότι κάθε φορά που κάποιος ενδιαφέρεται να αγοράσει ένα όπλο, θα πρέπει να γίνεται βαλλιστική εξέταση και άρα να είναι καταγεγραμμένο στη συγκεκριμένη βάση δεδομένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χώρα μας αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 1 εκατ. κυνηγετικά όπλα και περίπου 4.500 σκοπευτικά όπλα. Μάλιστα σε δύο πρόσφατες περιπτώσεις ανθρωποκτονιών οι δράστες χρησιμοποίησαν το κυνηγετικό τους όπλο.

Έρχονται 750 νέες κάμερες στην Αττική

Παράλληλα, η Ελληνική Αστυνομία ετοιμάζεται να τοποθετήσει 750 σταθερές κάμερες σε όλη την Αττική, τόσο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, όσο και για θέματα τροχαίας.

Ήδη είναι σε εξέλιξη μια έρευνα στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. η οποία θα περιλαμβάνει ανάλυση των περιοχών της Αττικής με βάση τα περιστατικά παραβατικότητας και κάμερες θα τοποθετηθούν με βάση αυτό το χάρτη και με βάση τις ανάγκες και αυξημένη αστυνόμευση της κάθε περιοχής

Η διαδικασία αυτή σημαίνει ταυτόχρονα και αναβάθμιση του κέντρου επιχειρήσεων τόσο στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όσο και στο Αρχηγείο της Κατεχάκη.

Τα δύο αυτά επιχειρησιακά κέντρα, θα παίρνουν την εικόνα από τις κάμερες.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό, ότι αυτή τη στιγμή στην Αττική λειτουργούν μόλις 18 κάμερες της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ οι κάμερες της Περιφέρειας Αττικής που όμως χρησιμοποιούνται για την κυκλοφορία είναι περίπου 150.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες τόσο από νομικής πλευράς όσο και για την εξασφάλιση των κονδυλίων με τον Γιάννη Οικονόμου να φαίνεται αποφασισμένος παρά τις ενδεχόμενες όποιες αντιδράσεις, να ενισχύσει τα οπτικά μέσα της ΕΛ.ΑΣ. που σημαίνει ότι έρχονται προμήθειες και σε άλλα ηλεκτρονικά μέσα όπως για παράδειγμα περισσότερα drones.

cnn.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr