Πρόεδρος ΕΟΔΥ για το «ορφανό» κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων: Δεν γνωρίζουμε πως κόλλησε
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόεδρος ΕΟΔΥ για το «ορφανό» κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων: Δεν γνωρίζουμε πως κόλλησε

Στο τελευταίο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων που εντοπίστηκε στη χώρα μας αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης

Στο τελευταίο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων που εντοπίστηκε στη χώρα μας αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό, «Πρώτο Πρόγραμμα». Ο κ. Ζαούτης επανέλαβε πως δεν γνωρίζουμε την προέλευση, καθώς ο ίδιος δεν είχε ταξιδέψει πρόσφατα.

Ο Θεοκλής Ζαούτης σημείωσε πως η ευλογιά των πιθήκων μεταδίδεται μέσω επαφής, από ανοιχτές πληγές ή μέσω σωματικής επαφής.

Ο Θεοκλής Ζαούτης μίλησε και για το νέο κύμα κορονοϊού, τονίζοντας πως υπάρχει μείωση στην ανοσία, την ώρα που οι υποπαραλλαγές της Όμικρον ΒΑ4 και ΒΑ5 είναι πιο μεταδοτικές. Επανέλαβε πως ο κορονοϊός δεν θα εξαφανιστεί, ενώ όπως είπε: «Δεν θεωρώ ότι αυτό το κύμα δεν ήταν αναμενόμενο».

Αναφέρθηκε και στη χρήση μάσκας τονίζοντας πως έγινε άρση της υποχρεωτικότητάς της: «Η μάσκα πρέπει να υπάρχει όταν είμαστε σε συνωστισμό και ειδικά αν ανήκουμε στις ευάλωτες ομάδες».

Σημείωσε πως αυτό το κύμα θα είναι μικρότερο σε σχέση με τα προηγούμενα, και ενώ αναμένεται μια αύξηση στις νοσηλείες, δεν θα υπάρχει παρόμοια αύξηση στις ΜΕΘ.

Τέλος, είπε χαρακτηριστικά πως: «Δεν πρόκειται να φύγει αυτός ο ιός από τον πλανήτη» και σημείωσε πως αυτή τη στιγμή τα κρούσματα είναι δύσκολο να τα ερμηνεύσουμε.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr