Προφυλακιστέοι οι δύο τρομοκράτες που ετοίμαζαν χτύπημα σε εβραϊκό εστιατόριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προφυλακιστέοι οι δύο τρομοκράτες που ετοίμαζαν χτύπημα σε εβραϊκό εστιατόριο

Προφυλακίστηκαν μετά την απολογία τους οι δύο συλληφθέντες για την εμπλοκή τους σε πιθανή επίθεση σε εβραϊκούς στόχους στην Ελλάδα

Τον δρόμο για την φυλακή πήραν οι δύο τρομοκράτες που κατηγορούνται πως ετοίμαζαν αιματηρή επίθεση σε εβραϊκό εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας.

Μετά την απολογία τους οι δύο άνδρες κρίθηκαν προφυλακιστέοι, με τον δικηγόρο τους Ηρακλή Στάβαρη να δηλώνει αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης ότι ο δεύτερος κατηγορούμενος βρισκόταν υπό καθεστώς απειλής όταν δέχθηκε να συμμετέχει στην επίθεση.

«Οι δύο κατηγορούμενοι δήλωσαν αθώοι. Ο ένας δεν είχε καμία σχέση με το περιστατικό, ήταν απλά βοηθός. Ο δεύτερος ισχυρίστηκε πως ότι έκανε στην υπόθεση αυτής το έκανε υπό καθεστώς απειλής για τη ζωή του και της οικογένειάς του στο Πακιστάν», δήλωσε ο δικηγόρος τους.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο δεύτερος κατηγορούμενος, γνώριζε τον καθοδηγητή της υπόθεσης επειδή κατάγονταν από το ίδιο χωριό. Ο φόβος πως θα έκανε πράξη τις απειλές του και θα έκανε κακό στην οικογένειά του πίσω στο Πακιστάν οδήγησαν τον δεύτερο κατηγορούμενο στο να απαντά στα μηνύματα και να δείχνει να συναινεί στο σχέδιο.

Η εκπομπή Live News έφερε στο φως της δημοσιότητας νέες αποκαλύψεις για τους δύο τρομοκράτες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, ο αλβανικής καταγωγής που κατηγορείται του είχε προταθεί να συμμετάσχει σε δολοφονίες. Ο ίδιος είχε πει πως μπορεί να χτυπήσει με μαχαίρι κάποιον αλλά όχι μαζικό χτύπημα γιατί φοβάται.

Όλα ξεκίνησαν από ένα email από την Μοσάντ προς τις ελληνικές Αρχές και ενημέρωναν για την δράση.

Η βάση της έρευνας έχει γίνει για τον έναν νεαρό από τη Ζάκυνθο. Ο Ιρανός επικαλείται πως πιέζεται στο Ιράν για να γίνουν αυτές οι ενέργειες.

Δεν υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός ώστε όλες οι φάσεις του σχεδίου να γίνουν σωστά καθώς οι δράστες είναι ερασιτέχνες.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr