Προφυλακιστέοι τρεις συλληφθέντες από το κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προφυλακιστέοι τρεις συλληφθέντες από το κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας

Στις αρχές έχουν παραδοθεί δύο ακόμα άτομα που αναζητούνταν

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα τρεις εκ των επτά συλληφθέντων για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας που εξιχνιάστηκε από τις αρχές στο Ηράκλειο Κρήτης.

Πιο αναλυτικά, τον δρόμο για τη φυλακή πήραν ο ξυλουργός, ο φούρναρης και ο πρώην λιμενικός.

Σύμφωνα με το cretapost, οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση.

Να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας είχε ασκήσει ποινική δίωξη στους τρεις βασικούς συλληφθέντες, δηλαδή τον 56χρονο πρώην λιμενικό, τον 72χρονο συνταξιούχο και τον 46χρονο ξυλουργο, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Στους υπόλοιπους, με εξαίρεση τον 69χρονο Ιταλό επίδοξο αγοραστή, απήγγειλε κατηγορίες για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση.

Οι τρεις βασικοί κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν και την κατηγορία της αποδοχής και διάθεσης μνημείων, που αποτελούν προϊόντα εγκλήματος, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, τα οποία ο υπαίτιος γνωρίζει ότι προέρχονται από αξιόποινη πράξη, τετελεσμένη από κοινού κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Ο 69χρονος Ιταλός διώκεται για απόπειρα αποδοχής των μνημείων και τρεις από τους συλληφθέντες για άμεση συνέργεια στην αποδοχή και διάθεση μνημείων.

Παράλληλα, δύο από τους συλληφθέντες διώκονται για υπεξαίρεση μνημείων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας τελεσθείσα από κοινού, κατ΄ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση. Τέλος, δύο εκ των συλληφθέντων διώκονται για παράβαση της υποχρέωσης δήλωσης μνημείων τελεσθείσα από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Το μεσημέρι της Πέμπτης (20/4) παραδόθηκαν ενώπιον των δικαστικών αρχών και οι άλλοι δύο άνδρες που αναζητούνταν ως εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr