Προφυλακιστέος ο 22χρονος νταής που πυροβόλησε στο κεφάλι 29χρονο μέσα στο αυτοκίνητο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προφυλακιστέος ο 22χρονος νταής που πυροβόλησε στο κεφάλι 29χρονο μέσα στο αυτοκίνητο

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 22χρονος που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 29χρονο Νίκο Φανουράκη, ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του έξω από τη Μεσαρά στο Ηράκλειο.

Ο καταζητούμενος δράστης, που παραδόθηκε τελικά στις Αρχές ύστερα από πολλές μέρες, οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Ο νεαρός κατέθεσε ένα πολυσέλιδο υπόμνημα στο οποίο εξηγούσε τα όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα, ενώ αμέσως μετά κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

Παραδόθηκε ύστερα από μέρες που κρυβόταν

Αρκετές ημέρες μετά το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του, ο 22χρονος συνοδευόμενος από ένα φιλικό του πρόσωπο παραδόθηκε στις αστυνομικές Αρχές την περασμένη Τετάρτη 23 Αυγούστου.

Την ίδια στιγμή, το 29χρονο θύμα παραμένει στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Ο Νίκος Φανουράκης για 20 ημέρες βρισκόταν σε κατάσταση καταστολής στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ωστόσο πριν λίγα 24ωρα οι γιατροί τον «ξύπνησαν» με τον ίδιον να αντιδρά θετικά στη θεραπεία, ενώ άρχισε να έχει και επαφή με το περιβάλλον.

Νοσηλεύεται στην νευροχειρουργική κλινική του νοσοκομείου με τον δικηγόρο του, Αλέξη Κούγια, να τονίζει – με ανακοίνωσή του – πως «δυστυχώς γι’ αυτούς, το θύμα έχει αρχίσει να συνέρχεται».

Το χρονικό της αιματηρής επίθεσης

Τις πρώτες ώρες του εντοπισμού του Νίκου επικρατούσε σύγχυση καθώς πιθανολογείτο πως επρόκειτο για τροχαίο ατύχημα, αφού εντοπίστηκε εκτός δρόμου μέσα στο όχημά του.

Η αξονική τομογραφία που υποβλήθηκε αφού διακομίστηκε ημιθανής στο νοσοκομείο αποκάλυψε τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι. Ερευνώντας κάμερες ασφαλείας, οι Αρχές έφτασαν στην διαλεύκανση της υπόθεσης, καθώς άνδρας, που οδηγούσε ένα δεύτερο όχημα, τον πυροβόλησε στο κεφάλι και στη συνέχεια διέφυγε από το σημείο. Επρόκειτο για τον 22χρονο που κρυβόταν για μέρες, όμως τελικά παραδόθηκε και προφυλακίστηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr