Προφυλακίστηκε ο 34χρονος που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τη μητέρα του
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προφυλακίστηκε ο 34χρονος που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τη μητέρα του

Ο καθ' ομολογίαν μητροκτόνος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα πήρε το δρόμο για τις φυλακές μετά την απολογία του

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 34χρονος ο οποίος κατηγορείται ότι δολοφόνησε την ηλικιωμένη μητέρα του, την οποία πυροβόλησε εξ επαφής με κυνηγετικό όπλο σε ερημικό μέρος στον Κορινό Πιερίας και την μετέφερε στη συνέχεια με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης, όπου την εγκατέλειψε κοντά στα νεκροταφεία της περιοχής.

Ο καθ’ ομολογίαν μητροκτόνος απολογήθηκε στον ανακριτή Κατερίνης και με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα πήρε το δρόμο για τις φυλακές. Στην απολογία του φέρεται να είπε ότι σκότωσε την 71 ετών μητέρα του «για να την λυτρώσει», επειδή αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πήγανε στον Κορινό, καθώς, όπως είπε, ήταν «το μέρος που είχαμε περάσει τις τελευταίες ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές». «Στο γυρισμό έπαθε σοκ. Άρχισε να τσιρίζει. Μου ζήτησε να την σκοτώσω. Την πίεσα ότι πρέπει να χάσει με άλλο τρόπο τη ζωή. Είπε δεν αντέχει πλέον» φέρεται να απολογήθηκε ο 34χρονος.

Περιγράφοντας δε, τη στιγμή της δολοφονίας, πληροφορίες αναφέρουν ότι ανέφερε τα εξής: «Μου είπε “πήγαινέ με στην παραλία”. Σταματήσαμε για λίγα λεπτά, μιλήσαμε. Μου είπε “δεν αντέχω”. Πήγα στο πορτ μπαγκάζ, πήρα το όπλο, της είπα “δες κάτι”, γύρισε και πυροβόλησα».

Ο ίδιος είπε ότι είχε το όπλο μαζί του για να αυτοκτονήσει, κι όχι για να αφαιρέσει τη ζωή της μητέρας του, ενώ ανέφερε πως μετά το έγκλημα αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του. Δια του συνηγόρου του, υπέβαλε αίτημα στον ανακριτή, για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Η σορός της ηλικιωμένης βρέθηκε το πρωί της 4ης Απριλίου μέσα στο αυτοκίνητο, οπότε ξεκίνησαν οι έρευνες της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Οι αστυνομικοί εντόπισαν όλα τα στοιχεία του εγκλήματος και αναζητούσαν τα ίχνη του 34χρονου. Στο σπίτι όπου διέμενε με την μητέρα του, στην Χαλκηδόνα, βρέθηκαν – μεταξύ άλλων – το όπλο κι ένα ιδιόχειρο σημείωμα όπου αναφερόταν στους λόγους της πράξης του.

Επί σχεδόν ένα μήνα ο κατηγορούμενος φαίνεται να περιπλανιόταν σε διάφορες περιοχές. Το πρωί του περασμένου Σαββάτου, ένοικοι πολυκατοικίας στο Φάληρο Θεσσαλονίκης εντόπισαν άγνωστο άντρα να κινείται ύποπτα εντός της οικοδομής. Ειδοποίησαν την Αστυνομία και σε έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε πως ήταν ο μητροκτόνος.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr