Πρόγραμμα επιδότησης συσκευών: Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα – Τι αναφέρει το ΦΕΚ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόγραμμα επιδότησης συσκευών: Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα – Τι αναφέρει το ΦΕΚ

Ποια είναι η διαδικασία μέχρι να εκδοθούν οι οριστικοί πίνακες με τους τελικούς δικαιούχους των κουπονιών

Ολοκληρώθηκε στις 5 Ιουλίου η διαδικασία των αιτήσεων για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών, ωστόσο τα προσωρινά αποτελέσματα ακόμα δεν έχουν αναρτηθεί.

Ούτως ή άλλως μέχρι να εκδοθούν οι οριστικοί πίνακες θέλει κάποιο χρόνο, καθώς πρέπει πρώτα να προηγηθούν οι όποιες ενστάσεις, να ελεγχθούν και μετά να οριστικοποιηθεί η απόδοση των κουπονιών στους τελικούς δικαιούχους.

Η διαδικασία επιλογής

Όσες αιτήσεις υποβλήθηκαν επιτυχώς μέχρι τις 5 Ιουλίου, σύμφωνα με το ieidiseis.gr κατατάσσονται ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

• Κάθε αίτηση λαμβάνει μία συνολική βαθμολογία, η οποία προκύπτει από τις επιμέρους βαθμολογίες των κριτηρίων αξιολόγησης/βαθμολόγησης.

• Μετά την καταληκτική ημέρα και ώρα υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης, όσες αιτήσεις έχουν υποβληθεί επιτυχώς και βαθμολογηθεί, κατατάσσονται σε πίνακες επιλέξιμων και επιλαχουσών αιτήσεων ανά Περιφέρεια ως εξής:

  • Οι αιτήσεις της συγκεκριμένης Περιφέρειας κατατάσσονται, ξεκινώντας από αυτή με τη μεγαλύτερη βαθμολογία και προχωρώντας με φθίνουσα σειρά κατάταξης, είτε μέχρι εξαντλήσεως της διαθέσιμης δημόσιας δαπάνης του Προγράμματος για τη συγκεκριμένη Περιφέρεια, είτε μέχρι της κάλυψης του συνόλου των αιτήσεων εφόσον επαρκεί η δημόσια δαπάνη της Περιφέρειας αυτής. Οι αιτήσεις αυτές εντάσσονται στον πίνακα επιλέξιμων προς χρηματοδότηση αιτήσεων της συγκεκριμένης Περιφέρειας.
  • Στην περίπτωση που ενταχθούν όλες οι αιτήσεις στον πίνακα επιλέξιμων αιτήσεων χωρίς να καλυφθεί το σύνολο της δημόσιας δαπάνης, το πλεονάζον ποσό χρησιμοποιείται για την επιχορήγηση επιλαχουσών αιτήσεων άλλων Περιφερειών.
  • Στην περίπτωση που εξαντληθεί η διαθέσιμη δημόσια δαπάνη της Περιφέρειας, οι πλεονάζουσες αιτήσεις εντάσσονται στον πίνακα επιλαχουσών αιτήσεων της συγκεκριμένης περιφέρειας και δύναται να χρηματοδοτηθούν εφόσον:

– αυξηθεί η δημόσια δαπάνη της συγκεκριμένης Περιφέρειας με μεταγενέστερη απόφαση,

– αποδεσμευθεί δημόσια δαπάνη λόγω μη χρήσης κάποιας επιταγής ή εξαργύρωσής της σε χαμηλότερη αξία από την προβλεπόμενη (αποδέσμευση κονδυλίων).

Η διαδικασία ένστασης

Ενστάσεις μπορούν να υποβάλλονται εντός 7 ημερολογιακών ημερών από την επομένη της ανακοίνωσης των προσωρινών αποτελεσμάτων.

Η ένσταση πρέπει να περιλαμβάνει:

  • Τον μοναδικό αριθμό της αίτησης που υποβλήθηκε
  • Το ΑΦΜ του ωφελούμενου/αιτούντα
  • Την τεκμηρίωση τυχόν λάθους υπολογισμού και την επισύναψη των αντίστοιχων τεκμηρίων

Εφόσον η ένσταση πληροί τις προϋποθέσεις, διερευνάται και αναπροσαρμόζονται τα κριτήρια επιλεξιμότητας από αρμόδια Επιτροπή.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr