Προς άνοιγμα νηπιαγωγεία και δημοτικά στις 8 Ιανουαρίου – Διχογνωμία για γυμνάσια, λύκεια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προς άνοιγμα νηπιαγωγεία και δημοτικά στις 8 Ιανουαρίου – Διχογνωμία για γυμνάσια, λύκεια

Για την επιστροφή στα θρανία των μαθητών γυμνασίου και λυκείου οι ειδικοί εμφανίστηκαν διχασμένοι

Ομοφωνία για άνοιγμα των δημοτικών σχολείων στις 8 Ιανουαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες του Νewsbomb.gr υπήρξε στη χθεσινή πολύωρη τηλεδιάσκεψη της υπουργού Παιδείας, Νίκη Κεραμέως με την επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Ωστόσο για την επιστροφή στα θρανία των μαθητών γυμνασίου και λυκείου οι ειδικοί εμφανίστηκαν διχασμένοι.

Οι τελικές αποφάσεις για τα σχολεία αναμένεται να ληφθούν στις 4 Ιανουαρίου, στη διάρκεια νέας σύσκεψης των ειδικών με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στην οποία θα τεθούν επί τάπητος τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Η πλειοψηφία των λοιμωξιολόγων τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου, ή εναλλακτικά στις 11, ωστόσο ένας μικρός αριθμός επέμεινε πως η επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων πρέπει να πραγματοποιηθεί στις 18 Ιανουαρίου.

Το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ είπε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων. Η συζήτηση θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία και σύντομα θα είναι σε θέση η κυβέρνηση να πει πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, όπως δήλωσε ο κ. Πέτσας.

O λοιμωξιολόγος, καθηγητής του πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της επιτροπής για τον κορoνοϊό, Νίκος Σύψας μιλώντας στο Mega ανέφερε πως «η επιτροπή ήταν ομόφωνη στο ότι θέλουμε να ανοίξουμε τα σχολεία. Δεν ξέρουμε την επίδραση των εορτών στην επιδημία και δεν θέλουμε να ανοίξουμε τα σχολεία και να τα ξανακλείσουμε. Για αυτό αποφασίσαμε ότι θα περιμένουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα αμέσως μετά τις γιορτές και θα κάνουμε εισηγήσεις στην κυβέρνηση».

Πρόσθεσε δε ότι: «Θα μιλήσουμε ξανά πριν τα Θεοφάνεια. Στην επιτροπή εχτές ήρθε η υπουργός Παιδείας και μας παρουσίασε ένα σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων που περιλαμβάνει testing παιδιών και δασκάλων. Είναι ένα ασφαλές σχέδιο. Το πότε, όμως θα γίνει το άνοιγμα θα αποφασιστεί μετά την Πρωτοχρονιά. Δεν έχουμε ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις. Η επιτροπή αποτελείται από 31 επιστήμονες και κάνουμε σύνθεση απόψεων για να καταλήξουμε στη βέλτιστη λύση», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr